[ rilax @ 02.06.2004. 22:16 ] @
| Preshao sam sa Mandrake na RedHat (t.j. vratio se na isti, jer je i pre hat bio na mojoj mashini). Pri instalaciji sam se zeznuo i nisam nabacio LILO na MBR, tako da je ostao Mandrake-ov, a crvenkapu dizhem sa diskete shto me nervira. Mogu li kako da prebacim lilo na MBR?
Mozhe li jedno kratko objashnjenje: kako rekompajlirati kernel. Znam ja ono
# make menuconfig
# make install
pa u /etc/lilo.conf ubaci da podizhe sistem sa novim kernelom... Ali, shta treba da ubacim u lilo.conf? Gde ce se nalaziti kompajlirani kod mog novog kernela?
Desilo se neshto chudno prilikom instalacije driver-a za modem. Instalacija (inache HCF Contexant na PCI slotu) je proshla ok, ali nikako nece da pokrene "hcfpciconfig". Daje error, kao bash: hcfpciconfig ne postoji, i stvarno nema fajla u /src/bin gde bi trebalo da ga ima nakon instalacije? U chemu je frka?
Kako da nateram Hata da mi pusta mp3? Imam ceo source za xmms sa sve plug-inom za mp3, ali chim pustim mp3 javi mi da je za mp3 potrebna licenca i bla, bla, bla, pa nece da pusti pesmu.
Hvala unapred. |
[ Milan Andjelkovic @ 02.06.2004. 23:44 ] @
1.
man lilo
2. jesi li pročitao HOWTO o rekompajliranju kernela? (
www.tldp.org)
4. probaj da skineš sa neta plugin i da instaliraš ponovo.
[
Ovu poruku je menjao Milan Andjelkovic dana 04.06.2004. u 11:04 GMT]
[ rilax @ 03.06.2004. 14:27 ] @
man lilo pustim i procitao sam sve lepo, ali sa
# lilo
mi prijavi greshku i nece da ga instalira...
[ igac @ 03.06.2004. 21:26 ] @
uzmes od druga koji ima win98 startap disketu... ubacis je kod sebe (u biosu prebacis da dize sa a:) i dobijes "c:\>"
kucas
Code:
fdisk /mbr
time ces obrisati mbr (fdisk /? uostalom...)
onda udjes u linux
Code:
$ sudo lilo
tj
# lilo
i onda ce ti uspjeti upisati lilo rh-a u mbr...
[ Milan Andjelkovic @ 03.06.2004. 22:02 ] @
Kakvu grešku izbacuje?
Jesi li kucao /sbin/lilo?
[random: radije koristite [tt] tag u ovakvim slučajevima kada je u pitanju kratka stavka, bolje nego [code] ili [pre]]
[ vladab @ 04.06.2004. 07:07 ] @
Jesi li uopste bio root kada si kucao lilo?
[ rilax @ 04.06.2004. 16:00 ] @
Ma da. Bio sam root i upravo pokrenuo
# /sbin/lilo
Prijavljuje neshto sa sektorima i cilindrima na disku shto mi nije bash jasno...
Ista stvar se deshava i iz Control Centra u KDE-u kada pokusham da setujem lilo. Probao sam da ga instaliram sa instalacionog CDa za Hat, ali nije uspeo da instalira ni lilo ni grub i to ne samo na mbr, vec nece da instalira ni na /dev/hda2.
Partition Magic mi je prijavio greshku na mbr i uspeshno je otklonio, bar tako kazhe :-)
Sa CD-a od win XP sam porigao recovery konzolu ili kako se vec zove i uchukao fixmbr, tako da mi je sada windozin boot loader u mbr-u, a lin ide sa flopija. I nakon toga odbija da instalira bilo koji boot loader.
Taj isti red hat je bio pre na mojoj mashini, za njim Mandrake 9.2 i nisu pravili nikakve problemae oko ovoga...
Probacu ono da fdiskom....
[ rilax @ 05.06.2004. 00:30 ] @
BTW: Mogu li kako da napravim bootabilnu disketu sa koje mogu da podignem iskompajlirani kernel, a ne onaj shto ga je ubacio RedHat?
[ rilax @ 05.06.2004. 12:25 ] @
Josh jedan BTW:
Shta je lba32? Kada pokusham iz kcontrol-a da setujem lilo kazhe mi da je neshto na disku preveliko za linear mod i da bi trebalo da koristim lba32. Shta ustvari treba da uradim?
[ VRider @ 05.06.2004. 14:09 ] @
man mkbootdisk
man lilo.conf
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.