[ kizza @ 17.01.2002. 21:39 ] @
Problem je sledeci:

Nema sanse da iskljucim XP. Kad pokusam shut down, ugasi se monitor ali masina i dalje radi. Onda probam da ga iskljucim na dugme, ali ono ne reaguje u opste. Palis-gasis, a komp i dalje sljaka. Kod Win2k mi je bar izbacivao ono "It's now safe to turn off your computer".
Sad kad hocu da ga ugasim, moram da ga restartujem, da dignem win2000 i da ga ugasim odatle.
Inace, dok sam imao win98 sve je radilo kako treba, kliknes i ne mislis :)
[ VladoMNE @ 18.01.2002. 01:02 ] @
Mislim da mozes to da rijesis
tako sto ces da odes u Control Panel --->Power Management---->Advanced---->pa ces vidjet te padajuce menije i tamo ako znas malo engleskog shvatices znaci tu mozes da namjestis ako stisnes dugme da ode u StandBy ili da se ugasi

Pozdrav
[ UroS @ 18.01.2002. 15:22 ] @
to je valjda problem sa starijim plocama...
meni se desava da se ugasi hard disk i stoji it's now safe to turn off your computer... dok se u win98 gasio normalno.... kad ti dodje do momenta da ti se monitor ugasi pritisni dugme za gasenje i drzi ga 5 sekundi i trebalo bi da se ugasi... bolje i to nego da ulazis u win2k pa da gasis
[ kizza @ 18.01.2002. 19:01 ] @
I pretpostavljao sam da je problem do nekog hardvera al' sam se nadao da gresim, posto se takvi problemi obicno resavaju sa jedno 200 dem.
Ovo sa drzanjem dugmeta 5 sec. kod mene nema efekta, posto kada se on ugasi i ja pustim dugme komp se opet upali.

[ nnd @ 22.02.2004. 18:12 ] @
-Bios
-power menagment setup
-acpi function-enabled
[ iinmii @ 22.02.2004. 22:41 ] @
Kad bi se samo malo potrudili, nije teško otići na M$ Help & Support...

U svakom slučaju mislim da je kod tebe step 5:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;810903
[ mish_ns @ 30.09.2010. 10:03 ] @
Vidim da je stara tema, ali cisto da se nadovezem...
Meni se nesto slicno desavalo...Odem na start shutdown, pogasi nekoliko programa i stane...
U pitanju je XP SP2.

Na jednom forumu vidim da problem moze da pravi ATI Control Panel u tray-u...(ne znam tacno koji proces).
Uglavnom ja sam imao nVidia CP u tray-u...
Odem na msconfig->Startup pogasim procese vezane za nVidia-u i shutdown radi sasvim normalno...

Tako da problem mogu da budu procesi koji se startuju u tray-u, a vezani su za setovanje grafike...
[ plavigor @ 30.09.2010. 15:16 ] @
Sad vraćaj pogašene procese jedan po jedan i naći ćeš krivca. Možda bi noviji drajver rešio problem... Ili neki stariji drajver...
[ kvaju @ 30.09.2010. 23:13 ] @
Skini CCleaner, i vidi možda ti u registijima nešto ne štima kako treba, očisti ga malo sa njim, pa vidi rezultat.