[ shockre @ 05.06.2004. 18:24 ] @
| 1. pitanje:
imam debian (odnosno knoppix instaliran permanentno na disk). i kad se logiram kao obican korisnik i pokusam spojiti na internet (isdn), on mi trazi root password. ima polje "remember password" ali ipak kad se kasnije opet idem connectati on opet trazi password. u control centeru sam negdje nasao za odabiranje koliko dugo pamti passworde (nisam siguran na koje se passworde to odnosilo) i ja sam to stavio na maksimum ali nista.
znaci pitanje glasi: kako maknuti taj glupi prozor koji stalno trazi password?
2. pitanje:
imam wine emulator za windowse, i kad ga pokrenem s acc. obicnog korisnika normalno radi, no kad ga pokrenem kao root onda kaze da nema konfiguracijskog filea i da ga konfiguriram. ja odaberem configure ali onda kaze da se program ne moze konfigurirati dok sam root. bi li mozda mogao naci konfiguracijski file obicnog usera i kopirati ga negdje recimo pod /root tako da root korisnik koristi taj isti file?
hvala |
[ VRider @ 05.06.2004. 21:28 ] @
1. Mozes tom programu koju koristis da dodelis SUID (chmod +s program).
2. Mozes da iskopiras config fajl koji je u direktorijumu /home/korisnik/.wine u /root/.wine, ali nemoj to da radis. Nemoj biti sve vreme root kad radis na linuxu. To je samo dobar nacin da se zeznes, nista vise.
[ shockre @ 05.06.2004. 22:36 ] @
Citat:
VRider:1. Mozes tom programu koju koristis da dodelis SUID (chmod +s program).
ne razumijem bas... kad odem na properties u command pise ovo:
Code:
kdesu -- sudo isdn-config
znaci ja trebam chmod +s kdesu ili chmod +s isdn-config ?
[ VRider @ 05.06.2004. 22:50 ] @
isdn-config
Bolje napravi svoju precicu na isdn-config, ili izmeni tu. sudo sam po sebi zahteva unos shifre.
[ shockre @ 06.06.2004. 08:23 ] @
isao sam na find i nasao vise isdn-configa. kojem onda trebam promijeniti atribute?
Code:
isdn-config etc/pam.d
isdn-config etc/security/console.apps
isdn-config usr/bin
isdn-config usr/lib/menu
isdn-config (link) usr/bin
[ VRider @ 07.06.2004. 13:34 ] @
Programu, izvrsnom fajlu. Koje permisije ima neki fajl mozes da vidis sa "ls -l". Ti konkretno treba da promenis ovom u /usr/bin/.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.