[ neznalica @ 14.04.2001. 17:35 ] @
Video sam par slicnih sajtova (isti dizajn) i svuda ima powered by php nuke.
Sta je to php nuke?
[ UroS @ 14.04.2001. 18:27 ] @
pa to ti je neki softver koji radi na foru automatskog dodavanja novosti glasanja i ostalih gluposti....

to je samo malchice savremeniji forum...
[ frenne @ 15.04.2001. 12:58 ] @
phpnuke ti je potpuno resenje za brz i funkcionalan web sajt.Odradjen je PHP+MySQL ... i predstavlja idealno resenje za sajtove kojima je potrebno brzo i lako azuriranje. Napravljen jekao resenje za sajtove u kojima se u prvi plan istice funkcionalnost i sadrzaj .. dok je dizajn u drugom planu.Sto se tice dizajna to moze da se sredi ... ali i pored svega .. svi phpnuke sajtovi lice jedan na drugi
[ hodac @ 30.09.2002. 11:45 ] @
Oki , mene zanima da li neko ima lokalizaciju za dati, ili ako je neko preman da se ukljuci u lokalizaciju zajednicki . Koliko god neki napadali dati projekat, ja sam video da je verzija 6 prilicno stabilna i da do sada nije pronadjen ni jedan propust . Dodacu da je i vecina domacih sajtova o linux pod njim dignuta. Sigurno da dati projekat nekm oduzima posao.
[ Dejan Topalovic @ 30.09.2002. 12:33 ] @
Još od prvih početaka popularnosti PHP Nuke projekta ( http://www.phpnuke.org ), primjetio sam da će to prerasti u veliki projekat. Nažalost ta veličina i popularnost imaju i negativne strane.
Pojavio se veliki broj stranica koje su takoreći identične jedna drugoj, osim par izmijenjenih dizajnerskih zahvata u samom izgledu sajta, ali koncept je bio isti.
Većina je PHP Nuke koristila samo radi vijesti, eventualno ugradjenu galeriju slika i forum. Ja lično nisam imao potrebe za svim onim dodatnim funkcijama koje mi PHP Nuke nudi, tako da ga zbog njegove glomaznosti i nepotrebnih funkcija nisam nastavio koristiti.
Pozitivno je to što se po gledanju source koda u skriptama od PHP Nukea može dosta toga naučiti, zatim što je zaista lak za instalaciju i administraciju, te što se i dalje usavršava i ima dobru korisničku zajednicu (community). Plus je naravno i mogućnost samostalnog dodavanja modula.

Negativno je to, kao što već rekoh, da je svaka druga stranica identična i što ima gomilu nepotrebnih funkcija i modula.

Ja ga više ne koristim, a sumnjam da ću ga ikad više i koristiti, ali dobro mi je došao da naučim neke stvari u PHP-u.
[ -zombie- @ 01.10.2002. 03:52 ] @
Citat:
hodac:
Dodacu da je i vecina domacih sajtova o linux pod njim dignuta. Sigurno da dati projekat nekm oduzima posao.


koja bre to vecina kojih sajtova?btw, dodacu jednu losu osobinu phpNuke alata. posto je toliko popularan, i vrti se na milion sajtova ;o) , velika je zelja tzv "hakera" da doticne sajtove ruse, i samim tim, vrlo je verovatno da ce se svaki, pa i najmanji sigurnosni propust otkriti, i pojaviti na svim security sajtovima za manje od nedelju dana.

a vi sami razmislite da li imate vremena da se trkate sa ljudima koji bi mozda hteli da vam obore sajt...