[ de_bill @ 10.06.2004. 18:32 ] @
Da li se mogu igrati igrice na Linuxu (NFS Underground, Far Cry, Call Of Duty ...)

Nasao sam link za download Countera 1.5 za linux, a jel imaju proizvodjaci igrica verzije za linux?

U principu dovoljan mi je Counter Strike, jer bez njega ne mogu da zivim !!!
Ima li neko Counter 1.6 za linux
[ tdjokic @ 10.06.2004. 20:56 ] @
Pogledaj ovde onu temu Gde nabaviti Linux, tako nekako. U njoj imas spisak prodavaca a oni imaju i posebne CD-e sa igricama. Ne mogu ti garantovati da ima bas to sto trazis iz dva razloga: 1. o igricama nemam pojma 2. ne smem da reklamiram ni jednog prodavca direktno
[ VRider @ 10.06.2004. 22:52 ] @
To je kanter server sto ima da se skine za linux.
[ tarla @ 10.06.2004. 23:34 ] @
ima jos nesto.
Vecina (ogromna vecina) koristi piratske igre. Vjerovatno i oni rijetki koji igraju neku igru pod Linux-om imaju piratsku verziju.
Onda se namece pitanje. Zasto se zezati sa pokretanjem igre pod linux-om kada je daleko bezbolnije pod win-om. (naravno piratskim)
[ random @ 10.06.2004. 23:51 ] @
Dobra opservacija.
[ VRider @ 11.06.2004. 00:53 ] @
Citat:
Zasto se zezati sa pokretanjem igre pod linux-om kada je daleko bezbolnije pod win-om.

Zato sto ne zelim da odvajam 4Gb posebne particije samo da bi ponekad odigrao igru.
Zato sto ne zelim svaki put da prekinem sve sto radim, jer moram da rebootujem u drugi sistem.
Ali to cak nije ni pitanje.
Najbolje sto ima za linux je svakako UT, Wolfenstein i Quake. Sve ostalo daleko zaostaje za windows igrama u ovom trenutku. Dodacu, nazalost.
[ Dark_Runger @ 11.06.2004. 01:19 ] @
Ima u svetu kompjutera 7/2003 clanak o nekoj vrsti emulatora namenjenog tim stvarima,(open gl,directx) zove se Wine.
U clanku je data adresa www.transgaming.com pa overite,valjda je projekat napredovao u poslednjih godinu dana :)
[ optix @ 11.06.2004. 02:49 ] @
Ima jedna solidna simulacija letenja koju ja u poslednje vreme igram Flightgear. Nesecam se da sam negde video vise modela letilica a i uneti su svi aerodromi u Evropi i Americi.
Najbolja stvar sa ovom igrom je sto nije potrebna nikakva instalacija (pokrece se samo jedan izvrsni fajl) a i besplana je.
[ Miroslav Strugarevic @ 11.06.2004. 10:29 ] @
http://www.linuxgames.com/
[ ptomic @ 14.06.2004. 11:19 ] @
Postoji Wine i WineX, gde WineX emulira DirectX....
[ d3wil @ 14.06.2004. 12:26 ] @
XWine, WineX..... jeli to isto?
[ Miroslav Strugarevic @ 14.06.2004. 12:37 ] @
Wine je emulator, od njega pocinju da se razvijaju WineX i Crossover Office.

WineX i Crossover Office, su platili licencu za redistributiranje OpenGL-a, tako da uz pomoc njih mozes da igras vecinu igara, sto sa druge strane ne mozes u obican Wine..
[ chester @ 14.06.2004. 13:32 ] @
hi ljudi , ovo je moja prva poruka na ovom forumu ;-) pozdrav ;-)!

evo link bas za wine emulator , na linku su vam screenshoti od countera i jos nekih igri

http://www.winehq.org/site?ss=1
[ Arax @ 21.04.2005. 21:41 ] @
Brate probajte cedege emulator rasturam dosta igrica koje sampre picio na WinXp(warcraft,gta, itd)
[ random @ 22.04.2005. 09:34 ] @
Cedega == WineX. I dosta gravedigginga.
[ Nemanja Avramović @ 06.06.2006. 17:56 ] @
Da ne otvaram novu temu: Posto pored kompa na kom radim imam i ovaj (Win98, kao sto vidite sa strane - slaba masina) koji mi rutira saobracaj, tu mi stoje apache, mysql, php, a ovde cale voli ponekad da dodje da se poigra (uglavnom igra karte, Zumu, itd..) zanima me kakvo je stanje na Linuxu sto se takvih igrica tice. Stavio bih ovde neki Linux ali ne smem jer cale 'oce da me ubije (vec sam kod sebe instalirao Linux). Znam da igara sa kartama ima dosta, ali zanima me sta sa igricama tipa Zuma i tako te, koje nisu zahtevne, koje su za matorce? A Linux bih stavio jer verujem da bi sve (serveri) bilo stabilnije a i ne zelim da restartujem komp cesto (sto kod Gnjindovza moram, zaglupi se posle nedelju dana, a i stalno mi pucaju serveri). Takodje, neki link sa ovakvim igrama za Linux ne bi bio na odmet...

Pozdrav i hvala unapred
[ mulaz @ 06.06.2006. 18:17 ] @
karte imas u kde-u.. ne samo solitaire i onog kinga.. nego jos vise .. imas i poker etc.
zuma.. kad bih znao sta je to.. rekao bi ti :)
[ Nemanja Avramović @ 06.06.2006. 19:38 ] @
Ovo je Zuma:
http://images.google.com/images?q=Zuma (prvih par rezultata)
[ niceness @ 06.06.2006. 19:52 ] @
Nisam siguran da li postoji zuma klon za linux, ali mozda je mozes naterati da radi pod wineom ili cedegom.
[ mulaz @ 06.06.2006. 19:55 ] @
heh.. nemam pojma.. pogleda dali ima neka flash verzija te igre..
inace nesto slicno je frozen bubble (http://www.frozen-bubble.org/)
[ niceness @ 06.06.2006. 20:05 ] @
Frozen-bubble je odlicno igrica. Veoma zarazna i zabavna, pogotovo u multiplayeru.
Imam je instaliranu na linuxu, windowsu i na mobilnom.
Moze se reci da sam opsednut ovom igrom.
[ Nemanja Avramović @ 06.06.2006. 20:41 ] @
Hehe, kul, onda ce verovatno i moj cale da se "navuce" na nju

Hvala vam
[ Ladan ko Zmija @ 01.12.2006. 15:09 ] @
I šta bi na kraju, hoće li Zuma na Linuksu, a Avrame? Neko drugi?
[ cest @ 06.07.2007. 10:34 ] @
Mojima su se dopale:
1. Lbreakout2
2. Powermanga
3. Critter
4. Frozen Bubbles
5. Cromiun
6. Pysolitaire

A deci
Potato guy i
GIMP (neverovatna deca? )