[ dr_maxa @ 16.06.2004. 23:41 ] @
Nisam bas najsigurniji da li se ovo tice bas ove teme (neka mi ljudi ne zamere, nisam imao najbolju ideju na koju temu da postavim, nijedna nije vezana za ovo sto trazim, a opet je vezano za OS - Linux i njegove mogucnosti).
Elem pisao sam neke multiprocesni program u win-u (M$ VS6) i pade mi napamet da bi bilo lepo videti taj isti programcic na svim POSIX OS-ima. Lepo uzeh nekoliko tutoriela iz POSIX tredova i pokapirao sam sta je trebalo, medjutim ne bi UNIX/LINUX bio to sto jeste da se stvari UVEK ne zakomplikuju. Caka je prvo bila snaci se posto nema klasicnih semafora (samo mutex-i i condition-i), pa sam naso uradjene semafore pomocu vec pomenutih struktura. Ali kad sam hteo da koristim vremenske kontrole (timeSetEvent... u win-u) nisam uspeo nista slicno da nadjem. Posto nemogu da poverujem u to da je gosn. Torvalds zaboravio ovako nesto,ako neko zna kako da resim ovaj problem, neka javi.
Unapred hvala.
[ caboom @ 17.06.2004. 12:23 ] @
elem, ovo nema nikakve veze sa gospodinom Torvaldsom, ili bilo kojom drugom osobom vec sa POSIX standardima i cinjenicom da ako zelis da imas neku portabilnost sa, ili na *NIX platforme, ponajbolje je da se drzis POSIX standarda (iako nisu sve unix-olike platforme sasvim u skladu sa POSIX-om). ovo sto tebi treba, koliko je meni poznato - nema, tako da ces nazalost morati sam da implementiras.
takodje, ovo je isto prilicno korisna polazna tacka:

http://www.microsoft.com/techn...x.mspx#XSLTsection149121120120

pozdrav i srecno sa POSIX-om :)