[ tztrh @ 17.06.2004. 11:41 ] @
dovukli su mi neku kantu koja bi trebala biti server u firmi. na njoj se vrti RH 8.0, na njemu samba, squid i sendmail.
sendmail nije slozen jer nema AV, ali zato samba stvara zestoke probleme.
slozio sam share-ove, smb.conf je cist onako skolski po svim regulama ispisan, ali i dalje zajebava. jedan dan je sve ok, radi ali sutradan se sve sjebe pa netko ko bi trebao uci u neki folder ne moze, a drugi mogu i sl. pa se malo smrzne. pusiona
administrira se preko webmina koji isto tako zajebava.

evo dio smb.conf

[proj]
comment = proj
user = xxx,yyy,zzz,nnn,mmm
read list = xxx,yyy,zzz,nnn
write list = mmm
path = smb/proj
only user = yes

i unatoc ovome xxx moze pisati a mmm ne moze ni uci u folder.
uz ovo nemogu promjeniti passworde userima u sambi jer mi za svakoga kaze da ne postoji taj user iako postoji u smbpasswd

nece konvertirati unix user-e u samba usere, itd.......

ima li itko kakvu ideju kako ovo sloziti da radi
[ TiXo @ 17.06.2004. 19:27 ] @
obrati pažnju na to da SMB nije baš najsrećnija stvar na svetu i da nekad mogu problemi da budu na mašinama koji su "klijenti" jednostavno se workgrupa ne presabere pa će da ti fale i mašine, a ne samo folderi, a ako baš treba da središ to kako treba, proglasi sambu za master browser (barem da je to ok) i skini neku noviju sambu, pošto predpostavljam da ta na RH8 nije samba3 a razlika i kvalitet je značajno izmenjen.

Srećno, T.

P.S. takođe ti toplo preporučujem da se maneš webmin-a ili swat-a, i da se spustiš do man smb.conf-a :)
[ tztrh @ 18.06.2004. 07:40 ] @
nova samba je gore, a webmin izbjegavam sto je moguce vise.
samba je master browser pa problem mozda i nije u tome.
dizem ruke od ovoga, stavit cu SBS 2003 pa ce radit