[ gygy @ 19.06.2004. 20:50 ] @
| Imam plocu MSI 845 Ultra-C i graficku G-Force 4 (128 MD DDR), 256 MB RAM-a i HDD 40 GB. Procesor sam promenio umesto Intelove 4 (1,7) stavio sam Celeron na 2,4 i tu mi se javio problem nije nikako hteo da mi se upali kompjuter pa sam obrisao CMOS i nakon toga je proradio ali u dizanju win98 prijavio mi je gresku da nedostaje neki ndis.VxD i mogu samo da resetujem kompjuter. Preinstalisao sam windows ali ista prica. Ponudio mi je da digne u safe modu i tada sve radi normalno. Na disku u 'windows\system' postoji taj fajl. Ali kada otvorim 'Control Panel' i 'System'; 'Device Manager' ima zuti uzvicnik kod 'Network adapters -> Dial-Up Adapter' i ima nesto nepoznato pise samo 'PCI System Management Bus', ne znam sta je to nije bilo pre promene procesora.
Da li neko zna o cemu se radi i sta treba da uradim?
Unapred hvala
Pozdrav |
[ filo @ 20.06.2004. 21:38 ] @
a reinstalacija drajvera za chipset?
tj. intel inf update
[ Binary Mind @ 20.06.2004. 21:57 ] @
Probaj prvo sa filovim predlogom (vrlo logican predlog), a ako to ne uspe onda reinstaliraj Windows. Samo da naglasim - obavezno posle ponovne instalacije Windows-a prvo instaliraj inf. update za chipset koji si dobio uz plocu.
[ StORM48 @ 20.06.2004. 22:45 ] @
A da ti nisi možda instalirao/reinstalirao mrežnu karticu? Pošto se blow-up sa ndis.vxd-om dešava kod neuspešne, odnosno polu-uspešne instalacije mrežne kartice. Tačnije, kada zbog nedostatka nekog *.sys fajla prekineš instalaciju i zatim restartuješ komp.
Pored ndis-a, bez traga nestanu i vnetsup.vxd i vnetbios.vxd.
Ručno vraćanje ovih fajlova možeš da izvedeš tako što ćeš ih naći u NetXX.CAB fajlovima u instalaciji Win98, ručno ih ekstraktovati i ubaciti u direktorijum gde bi trebali da budu locirani (po mom sećanju to je System, ili System\drivers). Ako ne znaš gde, pretraži gde se nalaze ostali "slični" fajlovi, pa ubaci i tamo, neće smetati ako ih ima na više mesta, tim pre što su mali.
A da li ti prijavljuje nedostatak msnp32.dll, pošto i on "ume" da nestane? Ako nedostaje i to (Network Neighbourhood), onda od mreže nema ništa bez reinstalacije.
[ gygy @ 22.11.2004. 19:58 ] @
Kad sam u BIOS-u iskljucio L1 sve radi bez problema. Ali racunar je strasno spor. Da li neko zna sta da uradim? Ova 98 je totalno luda!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.