[ crodream.com @ 21.06.2004. 22:39 ] @
Imam recimo dosta linkova, tekstualnih na drugima siteovima, razmjenjenih i velik broj njih google ne prizna iako skenira te stranice redovito. Jel imate ideju možda zašto?


[ NLO @ 21.06.2004. 22:41 ] @
ne znam zashto, al se i meni to deshava..
[ crodream.com @ 21.06.2004. 22:52 ] @
Mislim baš na linkove koje su ovo tipa:
<a href=http://domena.com>Domena.com</a> jednostavnog izraza bez nekih dodataka reff il slično
[ Vukan Karadžić @ 22.06.2004. 00:32 ] @
Verovatno su u pitanju stranice sa PR3 i manje. Google ih racuna, ali ih uglavnom ne izbacuje u backlinks pretrazi.
[ Dragan Varagic @ 22.06.2004. 00:40 ] @
Suviše je opšte pitanje obzirom da postoji veliki broj zavisnosti koje se odnose na sam link. Najbitniji je - koji je rang stranice na kojoj se link nalazi (pročitati prethodne postove na temu internog i eksternog ranga stranice). Još jednostavnije, što je važniji/uticajniji sajt, i što je važnija i uticajnija stranica, to je i bitniji link sa aspekta vrednovanja od strane Google-a, ali i drugih pretraživača ovog tipa.

Banalan primer jeste, da ako imate direktan link sa neke od bitnijih stranica na CNN.com sajtu to ima određenu vrednost u odnosu na neki nedefinisani sajt diskutabilnog rejtinga. To je generalna logika sistema linkovanja koju beleži Google. Oni koji se hvataju za sitnice, ne shvataju suštinu priče o ovoj tematici, a i generalno priču o SEO tematici... O ovome je već bilo reči.
[ stdlib.h @ 24.06.2004. 03:30 ] @
Dragane, pitanje nije opste, vec je nedoreceno - sta mu dodje to "ne prizna"?! Ne prijavljuje linkove u link:domain kveriju? Ne utice na polozaj u pretrazi? Najlogicnije je da se odnosi na ovo prvo, kao sto je Vukan i protumacio. Na sta ti odgovaras? Ne vidim cemu ta 'filozofija zavisnosti', mada ne sumnjam da si mislio sve najbolje, ali jebiga... "ne prizna" ti se :)