[ zomudri44 @ 22.06.2004. 01:41 ] @
konkretno tv kartica leadtek 2000xp expert na receiver quadro 9100ci.ja sam to spojio sa rf izlaza receivera.je li to uopće moguće ?sa kabelske sve radi ok,ali na kabelskoj imam 20 programa a na satelitskoj 500-600.nešto sam čuo da treba podesiti frekvenciju na 36???software je winfast pvr ali u njemu ne mogu naći di se to radi.hvala na svakom odgovoru. Zoran
[ lancia88 @ 22.06.2004. 08:29 ] @
Pozdrav,
nisam bas razumeo sta si hteo da uradis. Digitalni sat-receiver je standalone komponenta koja potpuno samostalno softverski odradjuje posao prijema i distribucije signala a jedina potreba kod odredjenih receivera da imaju vezu sa racunarom je tzv. Seasin interface koji omogucuje kodiran signal obradi racunar i vrati ga na receiver koji ga distribuise na TV. Povezivanje racunara i receivera se vrsi i zarad menjanja softverske emulacije i ubacivanja neophodnih kljuceva za dekodiranje odredjenih sistema zastite ali takvo povezivanje se vrsi opet drugacije (RS232). Sa druge strane, svojevremeno su u eri analogne satelitske TV neke TV kartice mogle da sluze za prijem i dekodiranje SAT TV ali to je ipak davno proslo vreme. Jedine kartice koje bi imalo smisla danas pominjati su SkyStar 1 i 2 od kojih prva daleko skuplja ima i TV izlaz koji je kulturan dok sa SS2 u praksi si osudjen na gledanje na monitoru, sve drugo ruinira smisao digitalne sat-tv. Iz svega ovoga mozda pronadjes sta se uopste moze jer ja i sada nisam nacisto sta uopste zelis. Pominjanje kablovske mi nesto govori ali kablovska i digitalna Sat-tv nemaju direktno upotrebljivu vezu dok analogna (e tu se vec vracamo na TV kartice zasnovane na nekom BT cipovima) i kodirana kablovska TV vec imaju neke veze (sistem kodiranja za PPV kanale na kablovsoj).
Pozdrav
[ predragi @ 22.06.2004. 09:34 ] @
Verovatno je mislio risiver na TV karticu jer spominje kanal 36,to je default kanal za skoro sve risivere.Ako je mislio da koristi TV kartu kao satelitski tuner to je nemoguce.
Pozdrav
[ lancia88 @ 22.06.2004. 09:42 ] @
Pozdrav,
ipak je mislio upravo na satelitski receiver quadro 9100ci koji je u osnovi FTA ( zaslobodne kanale) ali ima mogucnost dodavanja CI modula (omogucuju dekodiranje uz odgovarajucu karticu) ali ti moduli kostaju pa je to mozda razlog za ovakav pokusaj iako se opet svodimo na moj prvi post.
Pozdrav
[ *Guru* @ 22.06.2004. 15:39 ] @
Decki, po mojem misljenju covjek zeli samo spojiti svoj sat. reciver sa kompjuterom i amen. Ocito je da uspjeva vidjeti tv signal na kompu ,ali ne i onaj iz recivera ( sto je usput receno cudno jer uvjek moze preko izlaza iz tv-a gledati na komp ). No ako je stvar samo spojiti reciver i karticu, mozes na 2 nacina. 1. da video izlaz iz recivera spojis na video ulaz kartice ( RCA konektori ) i da u programu postavis na opciju VIDEO IN . Druga, ono sto si ti pokusavao je da preko tv-outa od recivera spois na antena in od kartice. Ako to napravis e onda treba naci 36 kanal UHF na kartici ( ima sigurno automatsko trazenje ) i tamo ces ga naci. Tako mozes spojiti i videorekorder ( TV-out na Antena IN ) i sve ostale starije komponente koje imaju RF out.
[ lancia88 @ 22.06.2004. 18:27 ] @
Pozdrav,
*Guru*, kod Sat receivera stvari stoje tako da on ne moze vrsiti distribuciju obradjenog signala, ima RF i ulaz i izlaz ali se distribucija preko izlaza vrsi samo kod ugasenog receivera a to vise bema smisla jer neobradjen digitalni signal ne moze koristiti na racunaru tako da prva solucija koju si naveo vazi za druge uredjaje ali ne i za sat-receiver. Ona druga solucija je teoretski jedino resenje ali u praksi ja ne vidim razlog za to osim ako ne zelis da grebujes nesto sa satelita. E, sad, kvalitetno grebovanje...Nije to oprema za takve stvari ali ako se zanemari kvalitet mozda moze da funkcionise.
Pozdrav
[ zomudri44 @ 23.06.2004. 00:15 ] @
pokušao sam ovo šta piše Guru.uspia sam dobit signal sa satelitske na tv karticu tek pošto sam u opcijama sat.receivera u rf settings prominia sistem u pal d/k(bilo je ponudjeno još pal I,pal b/g i off.doduše programe moram minjat sa daljinskim od receivera.zanima me postoji li način da u winfastu (ili u nekom drugom programu za tv kartice)nakon scana iman izlistane sve programe?inače probao sam snimanje u mpeg 2,sve radi super i uopće sam jako zadovoljan ovom karticom,za tu lovu(oko 50 eura)sasvim je OK.

ps. tip u splitu mi je ubacija nekakav software sa emulatorom ,mislim da je v.2.55 koji je otvorija još gomilu programa.
pozdrav za guru-a,lanciu88 i ostale!