[ ultradisaster @ 22.06.2004. 04:40 ] @
Interesuje me jedno kod instalacije flash player-a za Mozillu na linux-u. Lepo pokrenem flashplayer-installer i sve ide dobro dok dodjem do dela u kome kaze "Please enter the installation path of the Mozilla, Netscape,or Opera browser (i.e., /usr/lib/mozilla)" ja tu treba da upisem destinaciju u kome se nalazi mozilla, meni je mozilla u /usr/bin/mozilla i ja to ukucam ali opet nece. Sta pogresno radim, i kako ovo da ispravim?
[ filo @ 22.06.2004. 10:21 ] @
ajd napisi i ti /usr/lib/mozilla prilikom instalacije
taj /usr/bin/mozilla je BINARNA datoteka, sto ce reci da pomocu nje POKRECES mozillu a ona svoje fajlove ipak cuva u /usr/lib/mozilla
uostalom probaj
find / -name mozilla
pa vidi
ili jos bolje
cd /usr/bin/mozilla
pa vidi sta ce ti reci
[ crus @ 22.06.2004. 10:43 ] @
ma samo instaliraj ako mozes u /home/ti/blabla
i lepo prekopiraj
libflashplayer.so ili kako se vec ove file u mozilla dir u plugins direcotory valjda je tako, ja sibam firefox i tako sam instalirao flash plugin ;)..
[ bp21000 @ 22.06.2004. 11:11 ] @
Kad negde raspakujes datoteku koju si preuzeo sa neta, onda udjes u konzolu i kucas ove naredbe:

cp libflahplayer.so /usr/lib/mozilla-1.2.1/plugins
cp flashplayer.xpt /usr/lib/mozilla-1.2.1/components
[ ultradisaster @ 22.06.2004. 16:00 ] @
Uspeo sam da podesim !!! Ipak je najsigurnije bilo ovo zadnje, samo sam kopirao u /usr/lib/mozilla-1.2.1/plugins i ovo drugo, sad radi ok, i pitao bi jos jedno gde mogu da nadjem java plugin-ove i kako da ih ubacim?