[ vvranic @ 22.06.2004. 11:05 ] @
Problem je u tome sto na TV-u imam samo klasican antenski ulaz(nema SCART ili S-video/audio ulaze), pa me interesuje da li neko zna da postoji neki klabl ili adapter koji vrsi tu transformaciju da mogu povezati izlaz iz graficke na takav ulaz TV-a.
[ lancia88 @ 22.06.2004. 14:29 ] @
Pozdrav,
malo fizikalije: video-rekorder ima scart ulaz pa na njega dovedes signal sa PC-a, pronadjes na TV-u kanal na kome ces da gledas program sa videa i switch-ujes na video-rekorderu ulaz na koji Ti je vezan PC.
Pozdrav
[ sofrenic @ 24.06.2004. 15:21 ] @
Poštovani,

Posjedujem ThinkPad R31 sa Intel(R) 82830M Extreme Graphics.
Kupio sam S-video/Scart kabal i nikako neuspjevam da dobijem signal na TV.

Pošto mi je takođe stari (ali odličan Blaupunkt) TV bez Scart-a pokušavam da ostvarim vezu tako što povežem PC na risiver sat antene koji ima Scart izlaz i ulaz, i standardni RF izlaz kojim je povezan na TV.

Molim pomoć
Hvala!

[ sofrenic @ 24.06.2004. 15:26 ] @
Odgovor Lancija88

U pitanju je RF modulator koji ima scart i standardni RF izlaz.
Možeš da ga pogledaš na sajtu www.kelkoo.co.uk.

Pozdrav
[ sofrenic @ 24.06.2004. 15:34 ] @
Lapsus nije rf već TV Modulator ostale informacije su u redu.
izv.
[ lancia88 @ 24.06.2004. 17:22 ] @
Pozdrav,
sofrenic, nisam bas siguran da sam dobro shvatio: mislis da povezes lap-top preko sat receivera na TV? Ako dobro kapiram, mislis da u skart prikljucak dovedes sa tv-out-a na racunaru sliku pomocu cinca i skart adaptera ili cinc to scart kabla a da iskoristis RF izlaz sa istog receivera kao vezu sa TV-om? Ako sam dobro razumeo, to nije izvodljivo. Sat receiveri nemaju IN mogucnost preko skarta, oba skarta koje imaju su OUT opcije tako da jedini signali koje mozes uvesti su preko LNB ulaza za satelitski i RF ulaza za signal zemaljske TV. Kod video rekordera je drugacije, vecina ima IN i OUT ili bar deljivi skart prikljucak pa se oni mogu koristiti u te svrhe. Ukoliko nisam dobro razumeo, pisi malo jasnije pa da probam da Ti pomognem ako je izvodljivo.
Pozdrav
[ sofrenic @ 25.06.2004. 13:16 ] @
Pozdrav,

Da u pitanju je ta veza Lap-top/Sat risiver/TV.
Imam kabal: S-video sa jedne a sa druge Scart.

Na S-video izlaz računara vežem jedan kraj kabla (S-video) zatim na Scart satelitskog risivera vežem drugi deo kabla (scart uključim u VCR scart). Sat risiver je povezan običnim koaksijalnim kablom na TV preko TV izlaza.

Što se tiče risivera: na jednom scartu piše TV SCART
a na drugom DECODER/VCR SCART

Po mom mišljenju, ako je ostavljena mogućnost priključka dekodera i video rekordera na sat risiver nevidim razlog zašto bi problem bio u priključivanju računara.

[ lancia88 @ 25.06.2004. 15:21 ] @
Pozdrav,
OK, razumeli smo se i odgovor je ipak nazalost, NE. Oba skarta na SAT receiverima imaju OUT funkciju, jedini in prikljucci su kao sto pomenuh RF i LNB, tako da neces moci to izvesti preko receivera. Dva skarta su predvidjena da bi se dekodirani signal mogao razvesti na dva TV-a, TV i VCR itd. Dakle, nije ostavljena mogucnost ulaza signala preko skarta. Kod videorekordera je uglavnom ostavljena ta mogucnost u vidu jednog slobodnog IN ili deljivog skarta. Postoje i uredjaji koji imaju tu ulogu, popularni su bili pod nazivom TV Tuneri (kao standalone komponente) ali poodavno nemaju ekonomsko opravdanje jer su multitjunerski TV-i danas standard a kao sto pomenuh, vecina videorekordera ima takve mogucnosti. SAT receiveri ne spadaju u takve uredjaje (barem ne oni za koje ja znam).
Pozdrav
[ sofrenic @ 29.06.2004. 14:13 ] @
Na videorekorderu (Panasonic) imam 4 chinca: dva su TV i Audio (IN), dok su ostala dva TV i Audio (OUT). Vec sam ranije na video preko ovih chinc prikljucaka prikljucivao kameru.

Mislim da kupim malu skretnicu na kojoj se nalaze sa jedne strane Scart a sa druge S-video, L_audio, R_audio i video chinc.

Pa da zatim prikljucim jedan kraj kabla u racunar (s-video) drugi u ulaz te skretnice (scart) i da na video i audio izlaze skretnice (chinc) odvedem signal na audio i video ulaz videorekordera. Sa videorekordera bi signal odveo u TV preko obicnog koaksijalnog kabla.

Verujem da bi ova kombinacija 99% trebala da radi. Molim za vase misljenje.

Pozdrav.
[ lancia88 @ 29.06.2004. 14:28 ] @
Pozdrav,
da, sa takvom skretnicom uvodis signal u VCR ali mislim da je to visak obzirom da na VCR direktno mozes dovesti signal sa PC-a na jedan od njegovih ulaza (A/V in) a iz njega na TV pomocu RF-a.
Pozdrav