[ mikipfc @ 23.06.2004. 12:10 ] @
Imam ATI 9200 SE VivO karticu (ABIT AN7, AMD 2500+, 512 RAM, 80 SATA) uz koju sam dobio kabal-adapter za povezivanje kartice sa TV-om pomoću kompozitnog i S-video kabla. Kada podesim karticu na PAL B sistem i kompozitni signal, slika koja se vidi na TV-u kada pustim film je O.K. Isto tako i kada "hvatam" sliku sa TV-a pomoću VirtualDub-a.
Kada podesim karticu na PAL B sistem i S-video signal nastaje problem. Naime, prilikom gledanja filma, slika na TV-u je crno-bela sa nekim primesama boje u obliku crtica ili tako nečega, dok prilikom "hvatanja" signala sa TV-a u VirtualDub-u dobijam potpuno crn ekran.
Pretpostavljam da nisam podesio nešto što je vezano za grafičku karticu, ali, iako dobro znam engleski, ja ne mogu da provalim šta je to ili gde bi to trebalo podešavati.

Dakle, u čemu je problem?
[ simche @ 02.07.2004. 19:07 ] @
Nemoj da se brines NISTA. U pitanju je to da tvoj televizor nema tih dodatnih 12V (valjda 12v) za S-video pa je onda slika crno-bela. Model televizora je u pitanju a ne NJEGOVA ISPRAVNOST. Gledaj sve i RADI SVE preko KOMPOZITNOG SIGNALA. Nista neces da izgubis na kvalitetu na taj nacin.

SVE NAJBOLJE
SIMCHE
[ aerofly @ 12.07.2004. 16:58 ] @
ajde meni pomozi!!!
ja imam geforce 4, ali imam signal na ono kablu sto ima jedan video izlaz koji ce ukopcava sa cinc kablom iz kartice i u tv!!!
e sad...pokusao sam da spoim sliku i ton na tv pomocu s/video kabla ali nema uopste signala na tv,er mi treba i komletan ucinak s-video kabla!!!
ima li kakvih dodatnih podesavanja kartice????
pozdrav!!!
[ simche @ 16.07.2004. 18:05 ] @
NISTA TE NISAM RAZUMEO AEROFLY!!!

Uglavnom noviji televizori imaju sledecu kombinaciju: scart + kompozitni video signal (ulaz-chinch) + audio signal (ulaz-chinch). Treba ti izlaz iz graficke kompozitni (chinch) i izlaz za zvucnike (banana 3mm). Kada nabavis (napravis) kablove za video i audio i izvrsis spajanje i pronadjes video kanal na koji si se spojio (crna slika jer nisi jos podesio na karti izlaz) prelazis na podesavanja graficke karte.

Na desktop desnim klik misem --> properties -->u prozoru Displey properties klikni na tab Settings zatim Advanced i u novom prozoru na tab GeForce4. Klikni na nview display mode a zatim u padajucem meniju nView Modes izaberi Clone i pritisni applay. Na istoj kartici pritisni Device settings i izaberi select TV format i izaberi advanced. Za signal format izaberi b/pal a za video output format--> Composite video out. Sada imas sliku u boji na TV-u. Ostaje jos da podesis rezoluciju i velicinu slike na tv-u.

Ovo sve vazi za kompozitni signal, za s-video izaberi u podesavanjim s-video out.

Sve najbolje
SIMCHE
[ Tule @ 28.07.2004. 05:16 ] @
"S-video" konektorpm dobijas samo video signal. Tonski moras izvuci iz zvucne kartice.