[ stalker @ 23.06.2004. 18:41 ] @
Ovako: postao sam ponosni vlasnik rezaca (lg neki), pa bih zeleo da rezem i u linux-u. Citao sam svasta, procitao sam http://www.elitesecurity.org/tema/21059, citao sam how-to, i nista mi nije pomoglo. Pokrecem novu temu zato sto mislim da ce ovo da bude veliki problem. Evo da pocnemo:
Ne radi mi cdrecord -scanbus. Kompajlirao sam kernel, i mogu se zakleti da sam ubacio sve module koji se traze, ali kada se dize sistem, vidim da prijavljuje gresku pri ucitavanju onoga u /etc/modules.conf. Sve sam uradio kako je pisalo na gornjoj stranici i nista.
Dakle, kako da znam da li su mi ti moduli u kernelu, mozda treba jos nesto da se radi sa npr. modprobe?
Necu jos da skidam k3b jer pretpostavljam da je to samo gui za cdrecord i mkisofs. Da li sam u pravu? Mozda ce mi bude lakse sa ovim?
E, da slackware 9.1, kernel 2.4.22 ako nekoga zanima
[ stalker @ 24.06.2004. 09:05 ] @
Sa lsmod misam nasao nikakve ide-cd i sl. module. Anyway, instaliram ti ja k3b, on se pri startovanju pozalina cdrdao, ali evo upravo rezem disk. Jedino ne mogu da rezem mp3->audio, ali napravi on u tempu *.wav, pa cu ja posle cdrecord -audio bla*.wav
Znaci rezem bez nekakve emulacije scsi (mozda i postoji, a da ja ne znam), treba za device staviti
Code:

dev=ATAPI:/dev/hdc

P.S. Disk koji rezem su 600 mb knjiga. Tako da ako nekoga zanima - moze da me kontaktira - java,c,pascal,masinac,cobol...(ovo pisem da me ne bije maler sa rezacem:)
[ elitefan @ 24.06.2004. 13:37 ] @
Tek od kernela 2.6 nece vise biti potrebna scsi emulacija za rezac, ali ti imas kernel 2.4.22 sto znaci da nije moguce da ti ne emulira scsi, jer u protivnom ti ne bi prepoznao rezac:

Uvjeri se sam:

# cat /proc/scsi/scsi
Attached devices:
Host: scsi0 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
Vendor: LITE-ON Model: LTR-48246S Rev: SS0B
Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 02
Host: scsi0 Channel: 00 Id: 01 Lun: 00
Vendor: TOSHIBA Model: DVD-ROM SD-M1222 Rev: 1004
Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 02

U mom slucaju prikacen je i rezac i dvd preko scsi emulacije. Rezanje 1:1 ide bez problema.
[ stalker @ 24.06.2004. 16:00 ] @
Code:

stalker@makina:~# cat /proc/scsi/scsi
Attached devices: none

Verovao ti ili ne:)))
[ Nemanja Jakovljevic @ 24.06.2004. 16:13 ] @
veruje zato sto nista pri boot-u u appendu nisi stavio da se digne kao ide-scsi

tipa: hdc=ide-scsi (tako je kod mene)
mada sam primetio i ja da to u 2.6 kernelu ne treba
tako da sam izmenio grub.conf, i pri sledecem rebootu (kompajliranju kernela) nece biti
ide-scsi emulacije
(zao mi je da skresem ovaj 2month uptime :(((((