[ djura1 @ 25.06.2004. 11:59 ] @
Na netu (http://www.netbeans.org/kb/articles/midnight.html )sam nasao neku implementaciju front controller servleta koja mi se svidela, pa sam resio da je probam. Ali, imam problema, pa vas molim za pomoc. web.xml izgleda ovako: Code: <servlet-mapping> <servlet-name>FrontControler</servlet-name> <url-pattern>/</url-pattern> </servlet-mapping> <servlet-mapping> <servlet-name>FrontControler</servlet-name> <url-pattern>/pages/*</url-pattern> </servlet-mapping> Deo servleta koji obradjuje zahteve: Code: String uri=request.getRequestURI(); getServletContext().log("Request URI: "+uri); uri=uri.substring(request.getContextPath().length()); getServletContext().log("Striped context: "+uri); if(uri==null || uri.trim().equals("") ||uri.equals("/")){ RequestDispatcher rd=this.getServletContext().getRequestDispatcher("/main. jsp"); rd.forward(request, response); } else{ RequestDispatcher rd=getServletContext().getRequestDispatcher(uri); rd.forward(request, response); } Kada je URL "localhost:8080/frontcontroler", uredno se prikaze main.jsp, i to je OK. Ali, na toj strani je link ka pages/lnk.html", i kada kliknem na njega, izgleda da upadnem u neku vrstu petlje, i Tomcat na kraju prijavi StackOverflowError. Deo log fajla Tomcat-a: Code: 2004-06-25 12:05:12 StandardContext[/frontcontroler]Request URI: /frontcontroler/ 2004-06-25 12:05:12 StandardContext[/frontcontroler]Striped context: / 2004-06-25 12:05:29 StandardContext[/frontcontroler]Request URI: /frontcontroler/pages/lnk.html 2004-06-25 12:05:29 StandardContext[/frontcontroler]Striped context: /pages/lnk.html 2004-06-25 12:05:29 StandardContext[/frontcontroler]Request URI: /frontcontroler/pages/lnk.html 2004-06-25 12:05:29 StandardContext[/frontcontroler]Striped context: /pages/lnk.html 2004-06-25 12:05:29 StandardContext[/frontcontroler]Request URI: /frontcontroler/pages/lnk.html 2004-06-25 12:05:29 StandardContext[/frontcontroler]Striped context: /pages/lnk.html i tako u nedogled. Probao sam da debagujem, ali nista ne mogu da skontam, sve izgleda OK, pa mi se cini da je greska u deploymnet descriptoru, ali i tu mi se sve cini OK. Ali kao da servlet prosledjuje zahteve sam sebi? Ako moze neki savet.... |