[ Milan Đ. @ 25.06.2004. 14:49 ] @
| Iako sam novi ovde, znam da je o ovoj temi već dosta diskutovano, ali ipak ću pitati, mene konkretno interesuje da li bi ja kao student Pravnog fakulteta u Novom Sadu mogu da se prebacim na neki koledž u Usa, i koji bi mi recimo prosek ocena za to trebao, ako neko zna, molio bih ga da mi odgovori na pitanja. Hvala. |
[ Ni ten ichi ryu @ 27.06.2004. 05:44 ] @
ne znam sigurno, ali ne verujem da moze. Pravni sistem i sistem skolovanja su dosta drugaciji nego u yu, tako da jedino sto mozes je da dodjes i pocnes ispocetka. Zasto?
da bi postao diplomirani pravnik (diploma je J.D.) moras prvo da zavrsis bilo koji univerzitet*, i sa bilo kojom bachelors diplomom* upises law school, koji je zapravo kao magistarske studije. Koliko god da si napredovao na pravnom u NSu, jedino neki General Education predmeti mogu da se prebace, a takvih verujem da ima jako malo, i pitanje je da li bi i oni bili priznati.
*siguran sam da postoji razlika, odnosno da osobe sa diplomom crtanja i sociologije imaju drugaciji status pri apliciranju u law school.
sve ovo je moje misljenje iz ono malo znanja koje posedujem iz ove oblasti.
srecno.
[ Milan Đ. @ 27.06.2004. 14:00 ] @
Hvala na odgovoru, ali ne mora to da bude baš pravni fakultet, u USA, ja bi bio voljan da počnem tamo studije ispočetka, samo me interesuje da li postoji šansa za dobijanje stipendije na osnovu postignutih rezultata na studijama u YU.
[ bratovuk @ 19.03.2007. 19:08 ] @
postoji..al treba dooobro da se iscimas za scholarship! ..tako da razmisli dobro o svemu ponovo! byr
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.