[ stex @ 28.06.2004. 06:17 ] @
Instalirao sam SUSE 9.1 pro i posle dva dana koriscenja suse je potpuno poludeo. Nije uopste mogao da se ucita. Pri startovanju poceo je da skenira hard (u pitanju je bila reiser particija) i nalazio je greske koje nije mogao da ispravi. Posle sam opet instalirao ali sa ext3 particijom i posle par sati rada isto se desilo.
Juce sam opet instalirao sa ext3 particijom. Posle par sati rada, restartovao sam racunar i opet je poludeo ali sada je prijavljivao (dok je ucitavao KDE) kako ne moze da pise po /home particiji. Ali sada kad ga upalim sve radi normalno (samo, neocekujem da radi vise od 2 dana).

Jel imao neko slican problem. Nikakve greske mi nije prijavljivao. Kad se to desi, samo krene da skenira fs dok ucitava suse i tu se potpuno izgubi.
[ tdjokic @ 28.06.2004. 07:20 ] @
Na www.distrowatch.com i na jos nekim sajtovima postoje kontroverzne ocene SUSE 9.1, neki ljudi su jako zadovoljni, neki se vracaju na 9.0.
[ TiXo @ 28.06.2004. 11:38 ] @
ako ne verujes SUSE-u 9.1 uzmi neki live linux, i proveri hard disk.
[ stex @ 28.06.2004. 13:37 ] @
Na hardu takodje imam i Mandrake 10 koji radi kako treba. Tako da je sa hardom sve OK. Opet mi se zeznuo suse i opet nista od njega. Sad mi je izbaciovao poruku kako ne moze da pise po nekim fajlovima. A fsck je prijavljivao previse gresaka. Neznam sta da radim, bas mi se svidja suse 9.1. A mandrake mi mnogo puca.
[ filo @ 28.06.2004. 14:02 ] @
pa ako ti pucaju ii mandrake i suse ja bih mozda posumnjao u neispravan hardver
[ TiXo @ 28.06.2004. 14:08 ] @
Citat:
Na hardu takodje imam i Mandrake 10 koji radi kako treba.
<skip> A mandrake mi mnogo puca.

Pa odluci se, puca ili radi? :) Sta kaze njegov fsck?

T.
[ stex @ 29.06.2004. 05:28 ] @
Otkrio sam u cemu je problem. To se desavalo od kad sam u fstab-u stavljao da mi mountuje fat32 particiju sa opciom uid=1000.
Ako se ovo ispostavi da je tacno brisem mandraka. :)

Inace kod Mandraka mi pucaju programi, a ne FS. Zurio sam pa nisam dobro objasnio. :)