[ Mld318 @ 29.06.2004. 08:56 ] @
| prvo sam koristio ZA4.5 pro plus koji je istekao, onda ZA5 - istekao, i na kraju rekoh da maknem ovaj ZA5 ali jedva ga deinstalirah jer u folderu System 32, drzi foldet ZoneLabs i neke fajlove unutra koje nece da obrise,
..zatim ja pokusam da obrisem gore navedene a on mi kaze da postoji program koji
je aktivan i koji koristi te fajlove..
eto kako covjek potrosi vremena na nista...
uglavnom poslije ove zalopojke - pitanje 
zna li neko neki fini firewall koji je dzabe ?? |
[ Danilo Vukovic @ 29.06.2004. 14:23 ] @
Ja sam koristio od kako sam kupio komp, nekih 3 godine, stari ( dobri? ) @ guard. Sad sam presao na ZA. Ne znam, nesvidja ni se bas jer ne mozes precizno da definises pravila. Ono on radi sve sam... Samo te pita za dozvolu za programe...
Mozda se i vratim na @ guard...
[ Simke @ 04.07.2004. 04:17 ] @
Probaj Sygate Personal Firewall. Meni radi sasvim super. Ima prilicno fin sistem za definisanje pravila, posebno za svaki network interface.
[ B o j a n @ 04.07.2004. 18:17 ] @
najbolji firewall je onaj koji vec dolazi uz windows 2000 i novije verzije.
time se dobija najbolji odnos kvalitet/cena ( resursa ).
sve ostalo je los friendly gui i nije vredno cimanja.
[ pasi @ 27.07.2004. 18:56 ] @
Ja nisam iz ove fele , vise sam u Balkansat-u ali @ guard je stvarno dobar samo za Win 98 , za XP koristim Norton personal firewall 2003 koji je ustvari otkupljeni , nasminkani i sredjeni @guard da radi i na ostalim OS. Do sada nemam zamerke posebno sto pravila iz @guarda se lako implementiraju , da ne kazem identicno.
[ haarp2 @ 03.08.2004. 11:45 ] @
Svi gore nabrojani Firewall mogu se 'provaliti' (posebice ZoneAlarm, McAfee,..)!
A u ovom trenutku najbolja i zasad najpouzdanija zaštita se zove BlinkEnd-Point Vulnerability Prevention!
Obratite pozornost na TABELU u donjem delu page-a i naravno pročitajte tekst :
http://www.eeye.com/html/products/blink/index.html
[ mjaric @ 14.08.2004. 02:48 ] @
Jel neko zna bre od vas da postavi pravila u Windows ICF, izgleda da ne. Kad ga ukljucite vi niste zasticeni. Svaki firewall kad se snimi mora da se konfigurise prema vasim potrebama i Agnitum Outpost Pro 2 i Kerio Personal Firewall i Zone Alarm ...... A kada se podesi.. e onda moras lepo da iskeniras svoju masinu a za to postoje programi, pa ako ne valja poso onda ajmo Jovo-na-novo  pa sve tako dok ne odradis kako zelis da bude.
-----------
iptables hmmm.....
[ pasi @ 14.08.2004. 12:11 ] @
Za Nortona postavi ista pravila kao i za At-Guard i nemas problema. 
[ MyWay @ 23.08.2004. 12:44 ] @
Ajde da pitam i ovde: da li je iko rešio problem sa blokiranjem tranzit paketa kod Outposta?
[ mjaric @ 23.08.2004. 13:25 ] @
Citat: MyWay: Ajde da pitam i ovde: da li je iko rešio problem sa blokiranjem tranzit paketa kod Outposta?
Treba da obratis paznju na ovo, postoje nekoliko vrsta firewall-ova, ali se strogo dele na dve kategorije: PERSONAL i ROUTER. Razlika je u tome sto je ovaj prvi radjen kao User-mode trafic filtering, a drugi Kernel-mode, zbog cega je i skuplji jer je komplikovaniji. Ako zelis da ti sluzi komp kao router pogledaj ovaj program interesantan : http://www.deerfield.com/products/winroute-firewall/ a mozes sa njime napraviti chudo ( ali ograniceno :) ),
Dakle, izbegavaj da stavljas personal firewall na komp koji treba da rutira pakete.
[ babar0ga @ 25.08.2004. 19:53 ] @
Pitanje je, zasto nam treba firewall(softverski)?
1. Da sprijecimo upad u racunalo?
2. Da sprijecimo podatke da cure iz racunala?
U slucaju da vam treba za prvi slucaj onda se mozete obraniti i bez firewalla.
Podaci koji slijede su isprobani na w2ksp4 i rade savrseno(pogodni samo ljudima
koji nisu u LANu):
zatvara port 135(DCOM)
Code:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Rpc]
"DCOM Protocols"=hex(7):
zatvara port 445(NetBios, Tcpip - CIFS)
Code:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT]
"Start"=dword:00000004
zatvara port 1025(nesto...)
Code:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\PptpMiniport]
"Start"=dword:00000004
Uglavnom, na svom racunalu nemam otvoren ni jedan port
ali svejedno statistike radi imam firewall, a ponekad i dobro dodje...Outpost!
[ Cybernoid II @ 30.08.2004. 11:51 ] @
Stavio sam Tiny FW 6 i zatvorio sve portove, ali Bandwidth monitor i dalje prikazuje neki protok preko mrezne kartice. Postoji li neki firewall koji potpuno blokira sav saobracaj ukljucujuci APR, MAC, IPX, IP, TCP?
[ mjaric @ 30.08.2004. 17:02 ] @
Citat: Cybernoid II: Stavio sam Tiny FW 6 i zatvorio sve portove, ali Bandwidth monitor i dalje prikazuje neki protok preko mrezne kartice. Postoji li neki firewall koji potpuno blokira sav saobracaj ukljucujuci APR, MAC, IPX, IP, TCP?
Da li je tvoj komp router na lokalnoj mrezi, odnosno dali delis sa nekim svoju konekciju, ako je tako onda ces morati da uzmes neki router firewall, jer ti personall ni u snu nece pomoci.
[ Cybernoid II @ 31.08.2004. 09:07 ] @
Ne, racunar je radna stanica i ne delim konekciju. Treba mi neki kernel driver based firewall.
[ Cybernoid II @ 10.12.2004. 10:59 ] @
Nasao sam Jetico Personal firewall. Jos uvek je beta i tesko se podesava ali blokira
sve
[ techtris @ 25.05.2005. 22:26 ] @
Zanimalo me je šta može biti približno dobro kao Outpost, a besplatno.
Kerio Personal Firewall 4 sam koristio pre Outposta, i rešio da ga ponovo probam, na drugoj particiji / instalaciji Windowsa. Ovog puta više sam se igrao sa njegovim naprednim filtriranjem paketa. Sa default podešavanjima bilo je otvorenih portova, ali kada sam ga fino podesio moram da priznam da sam bio prijatno iznenađen.
Preporučujem ga svima koji žele besplatnu, a kvalitetnu zaštitu računara.
Jetico mi se nije svideo... i nisam se igrao puno sa njegovim podešavanjima. Uz default podešavanja bez pitanja je propustio Gibsonov LeakTest, koji svaki ozbiljan firewall detektuje bez problema. Da stvar bude još gora, aplikacija je pokrenuta sa originalnim imenom fajla, nisam ni pokušavao da zamenim .exe fajl neke aplikacije sa definisanim pravilima. Jetico je posle toga uklonjen, i definitivno ga ne preporučujem.
Naravno, za one koji ne žele da se zamaraju podešavanjima firewalla - ZoneAlarm ili Sygate free verzije, s tim što malu prednost dajem ZoneAlarmu.
[ Sundance @ 13.06.2005. 14:56 ] @
[ espresso @ 16.12.2005. 12:00 ] @
Hajde da vidim čiji fajrvol može da zaustavi ovog trojanca:
http://tooleaky.zensoft.com/tooleaky.exe
To je program od 3kB za testiranje. Nije maliciozan.
Odmah da vam kažem, Kasperski antihaker 1.8.180 i Zoun Alarm ne pomažu.
Ako prođe kroz fw izbaciće poruku.
[Ovu poruku je menjao espresso dana 16.12.2005. u 13:01 GMT+1]
[ Goran Mijailovic @ 16.12.2005. 12:10 ] @
Ja sam kliknuo na link i downlodao se na desktop.
Naravno da ce da prodje ili me zarazi stagod kad ja sad treba da ga pokrenem sa admin nalogom.
He he
[att_img]
[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 16.12.2005. u 19:49 GMT+1]
[ techtris @ 16.12.2005. 13:29 ] @
Meni prolazi Outpost i sa limited naloga sve dok potpuno ne blokiram proces iexplorer.exe jer test program koristi njega za konektovanje na server. Posle toga mi je otvorio prazan okvir prozora Acrobat IEHelper, a zatim se pojavila poruka koju je pre mene postovao Goran Mijailovic.
Još jedan dokaz da je Internet Explorer rupetina bez dna čak i uz sve hotfixeve. :)
[Ovu poruku je menjao techtris dana 16.12.2005. u 14:30 GMT+1]
[ IcyImpact @ 16.12.2005. 19:26 ] @
Istina je da IE nije naj naj, ali niti jedan firewall ti neće riješiti sve probleme. Firewall je pomoćno sredstvo i ti ga kontroliraš i ti upravljaš njime što znači da si ipak najvažnija karika ti - ne firewall. Ti kao najvažnija (i najosjetljivija) karika moraš poboljšavati sebe - edukacijom, te ćeš znati kontrolirati svoj firewall i znati se nositi sa raznim drugim parametrima koji čine cjelokupnu sigurnost. Ne možeš samo instalirati firewall i očekivati da si potpuno siguran, tako npr. firewall može biti vrlo vrlo dobar, ali to neće puno pomoći kad ćeš kroz "rupičast" browser ili pak vlastitim postupcima narušiti kompletnu sigurnost jer će se provući kakav spyware i sl. koji će zbog tvoje naredbe firewallu biti na sustavu i "putovati" nesmetano prema internetu. Ako ti je prevelik "teret" nešto pročitati da bi naučio ili ti se jednostavno to ne da raditi da bi bio siguran - prijeđi na alternativne browsere koji će druge parametre dići na višiti nivo - no ne mora sve biti "u pravilu", nisu oni potpuno imuni niti svemoćni. I, sigurnost je proces, ne proizvod - drži se toga.
[ techtris @ 16.12.2005. 20:03 ] @
http://tooleaky.zensoft.com/
Citat: ... it can be lots of fun to demonstrate to your friends how you can get right through their firewall if it trusts Internet Explorer.
Dakle, blokiraš i ne misliš
Slažem se sa vama.... saveti su odlični, samo nadam se da ne mislite da sam neiskusan korisnik... da jesam svakako ne bih znao kako da sprečim program da pošalje podatke, niti bih pokretao neproverene exe fajlove.
Postoje i bolji firewall testovi koji pokušavaju da se provuku kroz svaki program koji ima dozvolu da izađe na net, recimo PCAudit
http://www.pcinternetpatrol.com/page/view/49
[Ovu poruku je menjao techtris dana 16.12.2005. u 21:11 GMT+1]
[ Goran Mijailovic @ 16.12.2005. 20:21 ] @
Nemojte da se zavarate ja blokirao na KAH ie kad on ga i dalje pusta? I IE i ovaj program, moracu to da ispitam malo bolje. Vise nista nije sigurno.
[ SASA M. @ 17.12.2005. 03:56 ] @
Ne znam koliko to koristi, mene je kerio pitao da li dozvoljavam da taj progi pokrene ie. Na deny, nista se nije desilo neko vreme dok nije izbacio poruku da nema curenja. Kada sam kasnije dozvolio, izbacio je poruku da je prosao. Naravno da je prosao, kada sam mu dozvolio.
[Ovu poruku je menjao SASA M. dana 17.12.2005. u 04:58 GMT+1]
[ ironman @ 20.12.2005. 13:37 ] @
Trenutno koristm Kerio 2.15
kako da se odobri izlaz aplikaciji , kojoj je to prethodno zabranjeno?
I jos nesto , kad god sam pokusavao da istestiram FW na nekom od , za to predvidjenih sajtova , dobijao sam odgovor da je to neizvodljivo , jer se nalazim iza NAT-a( sbb) i koristim proxy (ruter)
Da li mi je FW uopste potreban?
Inace do skoro ga nisam ni koristio( samo povremeno) , ali kako je Kasperski vise puta prijavljivao network attack stavio sam i FW
[ espresso @ 20.12.2005. 23:10 ] @
Testiraj ovde, ima raznih testova:
http://www.pcflank.com
Nemoj da koristiš proksi već se spoj direktno na net (preko porta 80)
Pazi, ako si iza rutera, test može da ti prijavi neke portove kao da nisu nevidljivi iako si podesio FW da budu. Tako da tu ne brineš.
Moja preporuka ti je da svakako koristiš FW ako iole brineš o svojoj privatnosti i bezbednosti podataka na računaru. Ovako dovodiš sebe u situaciju da ti neki podaci napuste komp bez tvog znanja.
Koristi taj Antihaker što imaš, ionako ne zauzima puno memorije (oko 1.5MB). Čekiraj opciju "Stealth".
Ipak on je bazični fajrvol i ne nudi neke naprednije opcije kao Autpost ili Zoun Alarm.
Ako ti treba blokada kukija, nepotrebnih reklama na sajtovima u vidu sličica ili fleš animacija i još nešto pređi na neki napredniji FW.
[ BBS @ 06.02.2006. 01:47 ] @
Sygate Personal Fierewall je dobar ali naravno uz adekvatna podesavanja.
Jedno od osnovnih koje bi trebalo podesiti je sprecavanje Win Explorera da pristupa netu
[ ironman @ 06.02.2006. 12:17 ] @
po meni je jedino ovaj ( ovi) merodavan test , za nase prilike , kada je retkost da neko ima pravu IP adresu , tj da nije iza NAT-a ,ne koristi proxy itd
Code: http://www.firewallleaktester.com/tests.htm
[ Boxon @ 20.05.2006. 00:17 ] @
Tesko je uporedjivati firewall aplikacije bez dodatnog podesavanja istih. Ja inace koristim Sygate Personal Firewall Pro, debug verziju 5.6 koja je ujedno i zadnja iz tog serijala jer Symantec ce vjerovatno nesto kozmeticki mijenjati u buducnosti (oni su kupili kompaniju Sygate). Uz to zatvoreni su mi svi portovi (neki s firewall-om neki rucno koje je nemoguce sa istima zatvoriti).
Probao sam 3 leak testa sa ove adrese: http://www.firewallleaktester.com/tests.htm
Sta sam mogao zakljuciti da je program PCAudit pokusavao izvuci informacije s kompjutera preko par pokrenutih aktivnih servisa/aplikacija, NOD32, Daemo tools, Windows Explorer i Notepad. U Sygate PFP je sve to bilo podeseno na "ask" i naravno tokom testa sam onemogucio iste da pristupaju interenetu sto je rezultovalo uspjesno zavrsenim testom. Znaci sve je do podesavanja firewall-a.
Za razliku od PCAudit-a CopyCat.exe je uspio probiti protekciju bez ikakvih uzbuna i zapisati jedan txt fajl na C drive. Pokusacu provaliti kako...
[ broker @ 10.09.2006. 18:15 ] @
Na jnkihovom sajtu program nude free to try a pored j elink buy, takodje source je u ponudi na prodaju... nije to ni free ni open source, nego neka prevara.
[ zonepetrovic @ 11.09.2006. 14:11 ] @
Koristim pomenuti firewall i kući i na poslu, i pokazao se odlično. Ima nekoliko modova, uključujući i ICS, što je vrlo zgodno za kućnu mrežu (testirao sam na kućnom WLAN-u).
Ne vidim u čemu je prevara.
Poz
[ Miki_Miki @ 24.09.2006. 06:56 ] @
Dobar je Jetico firewall ,a i na testovima se pokazao kao najbolji.To je
inace trostepeni firewall ,ne uzima puno resursa od procesora,znaci
moze da se stavi i na slabije masine.A sto je najbitnije poptpuno je free.
http://www.jetico.com/
[ freshman @ 26.10.2006. 15:55 ] @
Da li neko zna koji firewall radi na 64-bitnom XP?
[ Goran Mijailovic @ 26.10.2006. 16:52 ] @
Citat: Kenny_mo: koristim kaspersky, trenutno kaspersky internet security 6.0. kompletan je i antivirus i anti-spy i firewall...
zasad sam zadovoljan
Da li ste testirali vas KIS 6.0 ovde: http://www.pcflank.com/
ili recimo na Steve Gibsonovom online testu Shields Up, ovde: https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
[ The Razza @ 04.11.2006. 23:18 ] @
A koji firewall trosi najmanje memorijskih i procesorskih resursa a da pri tom ima kakve-takve rezultate?
[ ATII @ 03.12.2006. 02:46 ] @
@freshman
Outpost Firewall PRO radi na 64 bitnom Windows-u
[ petko83f @ 11.12.2006. 23:35 ] @
Koristio sam zone alarm i stvarno mi se skroz svidja. imao sam i Mcafee internet security suite, stvarno sam i njime odusevljen, ali brate guta ram-a kao prost, a i za svaku sitnicu zapitkuje.
Al mi nesto pade na pamet, da se ne bih cimao sa instalacijama, koliko je dobar ovaj koji dolazi uz Winxp SP2? Update-ujem windows svaki put kad ovaj to kaze, jel to pomaze?. sto bi rekli neki "koliko sam siguran?" :-)
[ BBS @ 28.12.2006. 15:19 ] @
Ako dobro podesis polise odnosnoako dozvolis izlaz na net samo programima za koje smatras da treba da imaju izlaz npr. pregledaci interneta , program za e-mail, program za chat, zatim update raznih bezbedonosnih programa kao sto je antivirus ili recimo LA bice ti sasvim zadovoljavajuci.
Inace dzaba ti i najbolji zastitni zid ako nije setovan kako treba samo ce ti oduzimati resurse a neces imati nikakve koristi
[ Milan Gligorijevic @ 06.01.2007. 19:23 ] @
Tema očišćena od usputnih komentara i offtopica.
[ Napushenko @ 11.01.2007. 20:09 ] @
Mogu samo rec da nijedan Firewall nije 100 posto,ja koristim dva firewall-a pa opet nisam 100% siguran isto tako ni jedan firewall se ne moze zasitit od DDOS-a,mislim na Windows firewall.
[Goran Mijailovic: sredjivanje teme]
[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 13.01.2007. u 14:37 GMT+1]
[ fanfon @ 13.01.2007. 12:38 ] @
Vec duze vreme koristim ZA Pro i sasvim sam zadovoljan. Ima mnogo vise opcija za podesavanje nego sto se cini na prvi pogled i kad se ispravno podesi nista mu ne moze promaci. Moj glas za ZA Pro...
[ Slobodan Trebovac @ 19.02.2007. 15:23 ] @
[ davidoff221 @ 07.03.2007. 01:07 ] @
outpost koristim 2 god i za sada nisam imao problema !
[ DarkHorus @ 07.03.2007. 13:39 ] @
ima li neko iskustava sa outpostom + neki mmorpg?
posto on totalno blokira prateci program uz mmorpg (koji sluzi za zastitu od hakerisanja) a bez kojeg nema ni igranja mmorpg-a. need F1 urgent!
(problem je sto Xtrap, tj. taj programcic injektuje u procese, a outpost to odma sasece)
moram ovo da resim jer cu od mog provajdera da poludim. sve im je na linuxu, i nemaju ni najmanji trag bilo kakvog filterisanja, sto ce reci da moram imati ultra jaku zastitu. npr. samo li ukljucim konekciju, vec ce se preko win security leaks uvuci gomila trojanaca i to ni manje ni vise nego downloaderi, pa mi pojedu megabajte... (tj. bi kad bi ih pustio!)
thnx
[ DarkHorus @ 09.03.2007. 09:53 ] @
napokon, uspeh u misiji na nemoguce..... sygate se jedini uspeo "dogovoriti" sa mmorpgom...
i radi posao 100% korektno, s obzirom "na sta ide" tj. protiv "koga" - super je.
thnx yuMoljac za elaborat.
[ yuMoljac @ 09.03.2007. 11:35 ] @
Imam nove informacije :
Outpost se može iskonfigurisati da pusti VMWare bridge protocol driver, našao sam info na
http://www.outpostfirewall.com/forum/showthread.php?t=16571
U pitanju je puštanje nekih "transit" paketa.
[ giger @ 13.07.2007. 15:54 ] @
Radim neku web aplikaciju na localhostu i nikako ne mogu da se ulogujem dok mi je ZoneAlarm aktivan. Aplikacija je ASP.NET, medjutim isti problem imam i sa Joomlom(php) kad je instaliram na localhost. Naravno, localhost sam stavio kao trusted site u ZA, ali mi nije pomoglo.
Stoga, da li mozete da mi preporucite neki dobar firewall koji mi nece praviti ovakve probleme... Prilicno je zamorno stalno se diskonektovati i gasiti ZA, samo da bi testirao aplikaciju.
[ duki994 @ 13.07.2007. 16:16 ] @
Uzmi Outpost Firewall.
[ giger @ 21.07.2007. 19:10 ] @
evo upravo ga probam i nekako mi se cini da me mnogo usporava. Treba mi mnogo da stranice pocnu da se ucitavaju a i sistem uopste mi je prilicno usporen.
Da li neko ima neki drugi predlog?
[ drbogi @ 21.07.2007. 23:32 ] @
Da, outpost 1.0.242 ver. em je legalna em nije zahtevan.
[ The Razza @ 22.07.2007. 09:34 ] @
Gde da nadjem tu verziju za download?
[ Žabac @ 22.07.2007. 13:01 ] @
Ja već duže vreme coristim COMODO Firewall PRO i veoma sam zadovoljan je je on na jednom veoma jakom testu firewall-ova jedini prošao na svim stavkama i plus je BESPLATAN!
Svima ga preporučujem
[ crews_adder @ 22.07.2007. 17:42 ] @
[ drbogi @ 25.07.2007. 02:34 ] @
Sygate je postao Norton, koliko znam, a ako se nađe stara verzija treba imati u vidu da nije efikasno sprečavala curenje podataka.
[ crews_adder @ 25.07.2007. 18:00 ] @
Citat: drbogi: Sygate je postao Norton, koliko znam, a ako se nađe stara verzija treba imati u vidu da nije efikasno sprečavala curenje podataka.
Znam da je Norton pripojio Sygate, to sam i sam na [es]-u vise puta pominjao, medjutim to uopste nije bitno za ovu temu. Sto se tice curenja podataka, siguran sam da i ako je to sa SPF Free bio slucaj, SPF svakako nije jedini ovde spomenut firewall koji je imao (ili koji jos uvek ima) propusta.
Da dodam i da je Outpost Firewall Free star tacno 4 godine.
Ja sam koristio SPF Pro i radio je kao sat - nisam imao nikakvih problema.
[ Zmajognjeni @ 15.12.2007. 01:56 ] @
COMODO firewall.
Besplatan a najbolji.
[ ~Vojvoda @ 25.12.2007. 00:38 ] @
Mene isto interesuje kao i korisnika The Razza, koji je pitao koji firewall najmanje zauzima sistem skih resursa? Jer mi treba firewall za WinXP masinu, koja je zaista slaba Celeron 500MHz i 256MB RAM.
Ako bi neko bio ljubazan da mi kaze gde mogu da skinem stare verzije Zone Alarma? Jer mi ne treba nista advanced, osnovni jednostavni firewall, tipa ovaj prog moze, ovaj ne moze.
Hvala!
[ The Razza @ 25.12.2007. 07:39 ] @
Ja sam u medjuvremenu nasao firewall koji najmanje jede...
Kerio Personal Firewall 2.1.5 , ili ti poslednja freeware verzija. Posebno mi se svidja sto po defaultu prikazuje adresu napadaca ili usmerenog saobracaja. A zauzima okruglo 2,5 MB memorije...
[ acikam @ 25.12.2007. 09:46 ] @
Citat: The Razza: Ja sam u medjuvremenu nasao firewall koji najmanje jede...
Izuzetno velik broj korisnika "ovoga" ili "onoga" programa "nalegne" na lep opis nekog programa i kune se u njega!
Najčudnije je što se ljudi upuste u poturanje subjektivnog "osećaja" za merilo nečega - a u ovom slučaju kako OVAJ Firewall "manje jede" (resurse) od nekog drugog.
Da ne bih polemisao o ZADATKU firewalla, samo da predložim: pre "konstatacije", naročito o zauzeću memorije, dobro je pokrenuti maleni program za objektivno praćenje procesa, npr. Process Explorer, i pogledati. Videće se da najbolji od najboljih - Zone Alarm ni trunku više od ostalih ne koristi resurse, a za kontrolu portova je neprikosnoven!
Ostale funkcije, naročito anti-spyware, glatko može zameniti bilo koji program takve namene! Ima dnevne definicije, izuzetno brzo skeniranje, pouzdano... E, da, ja (bar) ne držim NIŠTA od ostalih opcija pokrenuto "samo po sebi"... Kada završim posao, posle rada - poteram anti-spywar, naročito ako sam posećivao sajtove sa "sumnjivim žljama", gde se mora prihvatiti opcija "kolačića" i sl.
Ali, ključni problem je kompatibilnost "susednih programa" - nekada ne ide jedno s drugim i makar zavisno od čipseta!
Dakle, eksperimentisati i opredeliti se po učinku i merenjima - a po ukusu tek na trećem mestu.
Besplatne stvari su - jeftina roba, a to znači da je takav i kvalitet.
Bolje je piratizovati nego se uzdati u nešto što nam neko nudi kao biblijsku manu. :)
[ agasoft @ 25.12.2007. 10:32 ] @
[ The Razza @ 25.12.2007. 10:49 ] @
Citat: acikam: Videće se da najbolji od najboljih - Zone Alarm ni trunku više od ostalih ne koristi resurse, a za kontrolu portova je neprikosnoven!
E pa sada ko je najbolji od najboljih, neki testovi kazu za njega da je dno, neki kazu za Comodo da je najbolji....
Sve je pitanje navika.
Ja imam Kerio i nemam ama bas nikakve probleme sa curenjem informacija bilo koje vrste, ni kod kuce ni na poslu, gde je isto instaliran.
Mozda nije "najbolji od najboljih" ali meni zavrsava posao.
[ moro @ 16.01.2008. 16:49 ] @
Na XP Pro imam instaliran KIS 7.0.0.125 , ali pored njega probao sam i neke od firewall-a.
Pokusao sam sa Ashampoo Firewall Pro, Comodo 3.0.15, kao i jos neke , ali su svi pali na leak test-u sa LT -Gibson Research Corp testerom, odnosno svi su prenetrirani.
Postoji li zaista neki koristan firewall koji ne jede previse resursa i ne opterecuje mnogo masinu.
Procitao sam pazljivo sve sto je napisano na ovu temu , ali....koliko ljudi toliko cudi... ne moze se definisati nista sto bi se moglo odabrati kao iole valjano, tj sigurno- da sluzi svrsi.
[ agasoft @ 16.01.2008. 20:09 ] @
Outpost firewall pro...
[ Monk Psycho @ 19.01.2008. 14:19 ] @
comodo, to sto je pao na nekom testu ne znaci da je los (prednost mu je sto je dzabe i sto se redovno updatuje (samo jos nema verzije koja radi na w2k3 sem 2.74))
[ ypow @ 01.02.2008. 23:51 ] @
E ja ne mogu da verujem...
Sygate star 2 godine nije probijen od strane LT! E sad da li je najbolji... nema update, ali je po načinu rada veoma dobar.
[ sudden @ 09.02.2008. 19:56 ] @
Moj savet ti je Comodo firewall,naravno besplatan je.Koristim ga skoro 2 godine i bas sam zadovoljan kako radi.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|