[ crazy @ 29.06.2004. 09:20 ] @
Kako da mi se program sam pokrene u odredjeno vreme odredjenog datuma.
[ Željko @ 29.06.2004. 10:34 ] @
Mozes da koristis Windows-ov scheduler (start->programs->accessories->system tools->scheduled tasks) i dodas svoj program i kada da se izvrsava.

pozdrav Željko
[ crazy @ 30.06.2004. 09:48 ] @
Treba mi kod u VB. Hocu da mi se program sam pokrece na nekom drugom racunaru.
[ Hallman @ 30.06.2004. 09:56 ] @
Pa napisi neki kod koji ce da doda tvoj program u shedule listu, mada vecina windows user-a iskljucuje taj sheduling. Ali najprostije je da samo napravis neki program rezidentan u memoriji (startuje se sa winom) koji ce aktivirati tvoj (drugi) program.
[ Željko @ 30.06.2004. 09:57 ] @

Citat:

Hocu da mi se program sam pokrece na nekom drugom racunaru.

Nije mi bas najjasnije sta tacno hoces da uradis (mozda bi mogao malo detaljnije da objasnis), ali jedno od resenja moze da bude da tvoj program ima timer i radi non-stop (tj. ne radi nista, npr: icon u systray) nego samo u odredjeno vreme se okine rutina koja treba da ti odradi to sto hoces.

pozdrav Željko
[ crazy @ 01.07.2004. 08:35 ] @
Hocu da mi se program pokrene samo jednom, kada mu ja odredim i da to bude fiksno tj. da je nemoguce promijeniti od strane korisnika.
[ JordaMelior @ 03.07.2004. 12:12 ] @
Pozdrav svima! Vidim da ova tema polako odumire, a jos uvek nemamo pravi odgovor. Mene takodje zanima isto, pa ako neko ima resenje neka kaze, molim vas. Dakle, kako da napisem kod u VB-u koji ce narediti aplikaciji da u tacno odredjen datum i vreme izvrsi neku radnju.
[ Shadowed @ 03.07.2004. 12:40 ] @
Program se nece sam od sebe pokrenuti u odredjeno vreme ma kakav kod imao. Ako neces da koristis Sheduled Tasks jedini nacin je onaj koji je vec naveden - da se program aktivira pri startup-u a da u trazeno vreme pokrene proceduru koja je potrebna.
[ Burgos @ 03.07.2004. 12:56 ] @
Lako je uz malo API-ja. Znači, moraš koristiti System Time opciju i posaviti timer koji svaki minut proverava da li je vreme da se izvrši operacija.
[ mladenovicz @ 03.07.2004. 13:18 ] @
Koristi timer sa Intervalom od, recimo, 1000 ms, a na Timer eventu poredi Now() sa odredjenim vremenom.
[ JordaMelior @ 03.07.2004. 18:46 ] @
Hm, pa da li to onda znaci da se to ne moze uraditi nakon nekoliko dana. Tj. komp ce verovatno biti ugasen, a samim tim i prekinut normalan rad programa?!
Recimo da je potrebno da se program pokrene na korisnikovom racunaru koji ne zna da koristi scheduled task. Da li program moze sam da to sredi? Recimo, korisnik pokrene program, a on mu podesi scheduled task tako da sam sebe starta (ili neki drugi program) u odredjeno vreme. Ako moze, kako? Voleo bi da mi neko napise kod za to. Hvala!
[ mladenovicz @ 04.07.2004. 12:36 ] @
Onda napravi od programa NT servis, pa ce se pokretati sa ukljucivanjem racunara, a korisnik ne mora da bude logovan.
[ vujkev @ 04.07.2004. 19:02 ] @
Moze li se iz VB-a napraviti Service program? Koliko znam to nije moguce
[ mladenovicz @ 04.07.2004. 19:07 ] @
Moze, samo je pitanje koju ces ActiveX kontrolu ili sta vec da koristis za to. Bilo je vec reci o tome: http://www.elitesecurity.org/tema/32360