[ bujika @ 29.06.2004. 14:53 ] @
Pozdrav!

da li bi neko mogao da mi pomogne, i da mi objasni kako bih mogao da rezultate upita dobijam u uppercase formatu?

Sve upite radim preko objekata, i koristim PHP funkcije kao sto su:

Code:
$this->result = @mysql_query($session_sql);
$this->rows = @mysql_num_rows($this->result);
$this->data = @mysql_fetch_array($this->result);

Kada hocu da zadam ispisivanje rezultata upita, koristim for petlju, npr.

Code:
for ($i =0; $i < $rows; $i++) {
  $db->fetch($i);
  print $db->data[Last_Name];
};

Dakle, ono Last_Name treba da se printa na strani velikim slovima. Problem je sto ne mogu da koristim npr.

Code:
print strtoupper($db->data[Last_Name]);

... jer je aplikacija stvano velika, i ne mogu da prolazim fajl po fajl, i da gledam liniju po liniju i da menjam kod.

Takodje, upiti su vec definisani (i ima ih svuda po fajlovima), i ne mogu da ih menjam u npr. SELECT UPPER(Last_Name) FROM ...

Ima li neko ideju kako da se ovo resi?

[ mod markom: ubačeni code tagovi ]

[Ovu poruku je menjao markom dana 29.06.2004. u 16:19 GMT]
[ NikolaVeber @ 29.06.2004. 14:58 ] @
Pa te dve stvari koje si rekao da ti ne odgovaraju su mi pale na pamet. Neko trece resenje ne znam.

Sto ne koristis replace / replace all - imas u skoro svim editorima - da promenis linije u kodu. I ako istu stvar imas na mnogo mesta, bilo bi logicno napraviti funkciju i nju pozivati, pa su sve izmene lake.
[ bzero @ 29.06.2004. 15:32 ] @
Ako se svi upiti rade preko jedne klase (trebalo bi da je tako po onome sto si rekao), onda je verovatno najlogicnije da promenis samu klasu, pa da posle:

Code:

$this->result = @mysql_query($session_sql);
$this->rows = @mysql_num_rows($this->result);
$this->data = @mysql_fetch_array($this->result);

dodas liniju:
Code:

$this->data[Last_Name] = strtoupper($this->data[Last_Name]);
[ _owl_ @ 30.06.2004. 01:57 ] @
Zasto je problem da koristis strtoupper() u petlji (koliko sam razumeo to je tvoj kod, podlozan promenama).
Code:

for ($i =0; $i < $rows; $i++) {
  $db->fetch($i);
  print strtoupper($this->data[Last_Name]);
};

Ako ti ni ovo ne odgovara onda promeni klasu koju koristis i dodaj joj funkcionalnost koja ti je potrebna.