[ Metalnem @ 02.07.2004. 20:53 ] @
Kupio sam el. gitaru, pa me zanima gde na internetu mogu naci besplatnih lekcija (izuzev sajta www.skola-gitare.co.yu), ne mora na srpskom? Da li kod nas postoji neka knjiga i gde se moze naruciti?
[ aramis @ 02.07.2004. 21:40 ] @
Neznam da li ima knjiga za ucenje ali znam da postoje razne brosure, knjizice i knjige u svim bolje opremljenim knjizarama koje sadrze akorde popularnih pjesama za gitaru.
[ abishai @ 03.07.2004. 01:07 ] @
Najbolje ti je da nabavis tabature od pesama (u pocetku laksih), pustis cd i tako da vezbas. To sto svi pricaju da moras znati prvenstveno teoriju je po meni glupost. Naravno, trebas znati neke osnove, ali najvaznija ti je praksa.

Ja sam od prvog dana kada sam nabavio gitaru poceo da ucim solaze (bilo je pakleno tesko), ali sam imao tu srecu da mi je brat svirao vec 10-tak godina i bio zaludjen za Malmsteen-a, tako da me je on ucio u pocetku. Ako imas volju naucices.
[ KnightOfDoom @ 03.07.2004. 20:32 ] @
Prvo pogledaj sta su tablature i kako se citaju, bez toga nema nista, narocito na netu! Dobar sajt ti je www.olga.net Imaju ogroman broj tablatura (od METALA do kantrija) i sve je lepo objasnjeno, ako znas engleski... Ako treba mogu da posaljem objasnjenja tablaturnih oznaka...
[ -=k3rn3l=- @ 04.07.2004. 01:31 ] @
Prvo mislim da si pogresio forum mislim da ima takvih prica na gitara.co.yu ili tako nesto. Dobar predlog su ti dali u vezi tablatura i akorda ali nista od toga ako ti ne slusas i ne volis muziku. Kako sam ja poceo e pa evo: prvo sam bio zalludjen punkom i metalom ko klinac pa sam odlucio da pocnem da sviram. I zovnuo sam druga koji mi je pokazao 6-7 osnovnih akorda i ritam i dao mi knjigu sa akordima (nije bio jos net zastupljen). I onda sam svirao te pesme dok nisam poceo da skidam tablature od metallice. Tada ide faza metallice gde sam naucio skoro sve da sviram. Pa sam onda poceo da soliram malo lakse stvari, instrumentale domace, pa metallica pa blues dok jednog dana nisam otkrio da ja sada sviram jazz. Znaci UPUTSTVO:
AKORDI, jedno 3-4 meseca nauci sto vise pesama (imas na netu svoje omiljene pesme)
TABLATURE (takodje na netu ces naci ali trazi malo zeznutije stvari)
SOLAZE po izboru ako hoces da stvarno naucis da sviras.
[ Ni ten ichi ryu @ 04.07.2004. 01:51 ] @
uz to dohvati se nekog stiva sa skalama, i udri kad god mozes.
[ Metalnem @ 04.07.2004. 10:05 ] @
Recite mi neke lakse pesme za pocetak (od Metallice, Deep Purples, Sabbatha, Maidena ili nesto slicno).
[ Bloodbath @ 14.08.2004. 14:30 ] @
pa od metal'ke recimo uzmi enter sandman, nothing else matters...valjda cujes koje su lake za sviranje... sabbath: paranoid, iron man...od mejdena ne znam stvarno..nemoj mejdene oni su s*****... :)
[ Metalnem @ 16.08.2004. 15:25 ] @
Zakasnio si malo :) Sve to sam odavno naucio. Dodao bih u lake i Fear of the Dark, For Whom the Bell Tolls ako nekoga interesuje. Master of Puppets je najbolja pesma i najlepse zvuci kada je sam odsviras.
[ Bloodbath @ 13.12.2004. 02:34 ] @
e pa dosta si ti napredovao :D