[ vexx @ 03.07.2004. 07:25 ] @
Mislim da ovo ide na keyup ali nešto me zeza.Naime, želim da u trenutku kad kucam prezime u text polje vidim sve promene u ListView za svako slovo ponaosob. Baza je u Accessu.Molim pomoć!Hvala! |
[ vexx @ 03.07.2004. 07:25 ] @
[ Ero S Ovoga Sveta @ 04.07.2004. 03:10 ] @
Neznam dali sam dobro razumio pitanje al probaj ovaj kod za ubacivanje iz textbox-a u listbox pa sebi iskombinuj.
Code: Private Sub Text1_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer) Dim I As Integer Dim S As String I = List1.ListCount S = Text1.Text If S = "" Then If List1.List(I - 1) <> "" Then List1.AddItem "" End If End If End Sub Private Sub Text1_KeyUp(KeyCode As Integer, Shift As Integer) Dim I As Integer Dim S As String I = List1.ListCount S = Text1.Text If KeyCode = 13 Then Text1.Text = "" Exit Sub Else If I <> 0 Then List1.RemoveItem (I - 1) End If End If List1.AddItem S End Sub [ geronimo1 @ 12.07.2004. 22:56 ] @
Ero s ovoga Svijeta je malo ofulao. Kod tebe je u pitanju ListView, a on ti je dao kod za ListBox, sto nije isto.
Kod ListView-a u properties-ima prvo moras odabrati da ti View bude lvwReport, i onda u Load dogadjaj Forme na kojoj se ListView nalazi unijeti sljedeci kod: ListView.ColumnHeaders.Add , , "proba" ListView.ListItems.Add ,, "" Zatim u Change dogadjaj TextBox kontrole unesi sljedeci kod: ListView.ListItems(1).Text = Text.Text I to je to. [ vexx @ 14.07.2004. 06:38 ] @
Kad ovo radim on mi prepisuje text iz text polja u listview.Ali meni treba da se prebacuje sa zapisa na zapis u listview-u koji opet vuče podatke iz baze.Znači treba mi neki lookup.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|