[ bdusan @ 04.07.2004. 19:44 ] @
| Imam SB Audigy i Leadtek (bt878) Tv tuner, i tokom instalacaije Slacka, ALSA je pronasla i jedno i drugo. Kao card0 je bt878 a card1 je Audigy. I naravno kada tako stoji nema zvuka, sve aplikacije izbacuju gresku ''Unable to open the audio device''. Alsamixer tek sa kada se otkuca sa -c 1 prikazuje Audigy. Malo sam trazio po netu i nasao da je to neki bag alsa drajvera da ako uz zvucnu karticu na sistemu postoji tuner ili cak nekad i soft intel modem prijave oba kao zvucne kartice. Naravno pravu zvucnu kao card1. E sad da li ima neko resenje ovog problema? Posto mi je na Slacku 9.0 radila ALSA, koju sam skinuo i rucno istalirao bez problema, isto su bili tu i Audigy i bt878. |
[ TheSkeptik @ 07.07.2004. 16:37 ] @
Nemogu 100% da se sjetim jer mi slack masina nije tu (ova Win masina bljak) ali potrazi setingse od hotplug komande koja se automatski ucitava pri boot-anju i nalazi sav hardver. Ima negdje lista deny uredjaja. Dakle dodaj svoj bt878 na tu listu (dakle hotplug ga nece pronalaziti i ucitavati) i stvar je rjesena.
Oprosti na ovako generickom odgovoru ali me pamcenje nesto ne sluzi ovih dana, cim dodjem do svoje Slack masine posaljem detaljnije ako ne rjesis problem sam...
[ TheSkeptik @ 08.07.2004. 13:00 ] @
Dakle, evo me na Slack masini!
Fajl je /etc/hotplug/blacklist
Samo ubaci ime modula bt878 (tacno ime dobijes komandom lsmod) i nakon restarta zvuk radi.
E sad, postavlja se pitanje sta ako ces da koristis i tu TV karticu? Uvijek mozes pokrenuti taj modul u /etc/rc.d/rc.local (ubaci liniju: modprobe bt878) ili rucno uz pomoc: modprobe bt878. Probaj pa javi.
Nadam se da sam pomogao.
[ l1nk @ 08.07.2004. 14:58 ] @
Ja sam imao slicne poteskoce sa SB Muzickom i sa Slack, ali sam to resio tako sto sam skinuo driver sa
http://www.opensound.com ... da neduzim...odes na sajt i naicices na dosta korisnih informacija kao i stvari koje te muce...
[ jonathan @ 08.07.2004. 20:33 ] @
Momentalno mi padaju na pamet dva rešenja:
1. u /etc/modprobe.conf upiši:
options snd cards_limit=1
2. u /etc/asound.conf zameni redosled, tako da zvučna karta bude 0:0, a tjuner 1:0
Ovo pišem po sećanju, pa je "sintaksa" verovatno pogrešna, ali ćeš se snaći u samom fajlu.
poz,
Alek
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.