[ somikayu @ 28.01.2002. 23:39 ] @
ja se nadam da ja nisam jedini koji je zaglavio skoro na samom pocetku.... Code: int main () { const= char da, ne; cout <<"Molim upisite odgovor da ili ne: \n"; cin >> da; cin >> ne; if (?? == da) cout <<"jeste\n"; if ( ?? == ne) cout <<"NIJE\n"; return 0; } e sada nikako da skontam sta treba umesto "??" to sam onako bez veze stavio da budu "??" e ovako ja bi da mi tu stoji ODGOVOR pa "if ODGOVOR==da stampaj-bravo......if ODGOVOR==ne - stampaj bilo sta nije bitno........e znam da urdim pomocu konstante nabrajanja ENUM pa kad stisnem odredjeni broj da mi izadje da ili ne......ali necu ja to ja necu pomocu brojeva da stiskam brojeve ocu da UKUCAM RECIMA "DA" ILI "NE"......e sada kako to posto nemogu vise da se mucim oko toga ceo dan pokusavao ali ne ide........kombinovao sam nesto sa #DEFINE i sa CONST......ali nista....... e sta treba tu i kako I ZASTO............................ znaci mene intresuje kako da definisem to nesto sto bi stajalo umesto gore navednenih "??".............hvala unapred....... nemojte se cuditi pa tek sam poceo........mada je ovo vama smesno....... Bojan Bašić: Izmenjen naslov i ubačen [code] tag. [Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 12.02.2004. u 12:27 GMT] |