[ flik @ 06.07.2004. 01:20 ] @
Znaci to je to, koji mi alat ili postupak treba da bi izanimirao prolazak jednog objekta kroz drugi i da mi ostane trag prolaska (npr loptica kroz kvadar da mi ostavi cilindricni otvor)
[ pailhead @ 06.07.2004. 01:29 ] @
ja bih to uradio na sledeci nacin, imas lopticu precnika 10, prolazi kroz kutiju nebitno, recimo 50x50x10

nista stavio bih sve kako treba, animirao lopticu, evo neka se krece po putanji, paralelno ovoj visii (10) kroz centar,
napravio nih cilindar, precnika 10 visine recimo 20, lalignovao bih da sa loptom, tako da u dve ravni bude u centru lopte a u jednoj da kraj cilindra bude u centru lopte (kad alignujes, recimo u x osi kazes current object minimum, target object center), linkovao bih cilindar da prati loptu,
otisao bih u compound objects/boolean/ subtract operand b from a ili kako se vec zove izabrao kocku izabrao cilindar, koristio instance i eto ga.
[ flik @ 06.07.2004. 02:07 ] @
ok, razumem ja tebe da si hteo da mi pomognes na sto jednostavniji nacin. Mogao sam i sa visibilitijem da se zezam pa u trenutku kada kuglica udje nestaje "poklopac" otvora a vidi se cilindar. ne tako, nego da preformulisem:
Kako da uradim da mi neki slozen objekat koji se nekako krece i dodje u koliziju sa drugim objektom napravi BUKVALNO razliku skupa ta dva objekta tj kuda on prodje skinuce taj deo zapremine ovog drugog i formirati neku novu povrsinu.
OK?
[ SpelingMistakes @ 06.07.2004. 16:34 ] @
Pa postoji jedan ali cini mi se da od njega postoje mnogo bolji

- Napravis animaciju, pa onda oredjenom funkcijom u svakom frejmu dobijes taj model (npr napravis coveka da hoda, a onda komandom dobijes niz modela u svakom frejmu) - isto tako uradis i za drugi, pa onda na "bulinovanje". To je nesto cega sam se setio da sam video da je neko nekada radio - To je cini mi se poprilicno tezak i slozen nacin jer mozda bude problema oko materijala - Verujem da ima i boljih - samo se strpi - ne znam sta vise da ti kazem