[ juster @ 06.07.2004. 06:33 ] @
Ljudi pomagajte, instalirao sam Premiere 6.5 pod XP-om na bar 15 racunara i na svakom se javlja sledeci problem: kad skinem materijal sa DV kamere i pokusam da ga prebacim u preview prozor - on jednostavno pukne i restartuje se. Zona sumraka je u tome sto kad isti fajl spustim na timeline - on radi. Nemojte da me savetujete da stavim Premiere 7, stos je da instaliram 6.5 jer sam bio u prilici da vidim par racunara koji imaju bas Premiere 6.5 pod XP-om. Ako neko zna gde je konflikt, molim vas da mi odgovorite.
[ vukx @ 07.07.2004. 07:59 ] @
Jedini put da sam naisao na taj problem, restartuje se racunar ako fajl stavis u preview ili ako ne tada, onda kada ga prebacis iz preview-a na timeline, na racunaru je crkla jedna memorija. U windows-u je sve lepo prikazivao kao da su sve tu i da rade ali kad sam poceo da ih vadim i kombinujem, a bilo ih je tri, provalio sam da jedna ne radi. Zamenio sam je i proradilo je.
Ne znam sta je kod tebe ali ne verujem da je na svih 15 kompova crkla memorija???
...ali mozda nema dovoljno memorije, probaj da smanjis rezoluciju na monitoru ili da prebacis na 16bit color quality...probaj da uzmes neki drugi premier 6.5, pa njega da instaliras...
[ STRIKAN @ 04.02.2005. 20:50 ] @
Kod mene se nesto slicno desava. Isto imam DV kameru i Premier 6.5, samo sto kod mene nepuca Premier vec kad stavim dva klipa jedan iznad drugog i hocu da ih pretopim, on odradi build preview ali na tom mestu je CRNO. Pre pretopa normalno se vidi slika kao i posle pretopa. Ako probam Time Line Export -> Movie onda je ceo deo i pre i posle pretopa kao i sam pretop CRN.

Ali kad uzmem obican avi fajl (divx) ili mpeg i probam isto to onda radi.

Ajd budi pametan?
[ mckrsta @ 05.02.2005. 23:59 ] @
Pa baš takve bagove i gluposti su ispravljene u Pro verziji ili ti 7.0 ali je mnogo ispravnije PRO 1.0 nađite to i uživajte u blagodetima video montaže