[ Zav @ 06.07.2004. 19:37 ] @
| Dali je moguce pomocu php otvoriti nesto poput OPEN dialoga. Nesto sto ce prikazeti stablo foldera i fajlove u izabranom folderu. I da izabrani folder i ime fajla prosledi u neku promjenljivu. Ako ne moze pomocu php moze li java script.
[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 08.07.2004. u 17:14 GMT] |
[ broker @ 06.07.2004. 20:37 ] @
PHP ima sve potrebne funkcije za manipulacije nad sistemom datoteka.
E sad, ako hoces da ti se otvori nesto kao dialog iznad tekuce strane pa da korisnik izabere direktorijum a onda da se vrednost prosledi u osnovni dokument, za to ti treba JavaScript.
[ Zav @ 06.07.2004. 23:20 ] @
Moze i java script sam da rijesim problem. Znaci bilo sta da izaberem fajl iz nekog direktorijuma i da putanju i naziv fajla zapamtim ili upisem negdje.
[ u_m @ 06.07.2004. 23:58 ] @
koje fajlove hoces da prikazes? na lokalnom racunaru ili na serveru??
ako je na lokalnom, onda js, a za server php
[ Zav @ 07.07.2004. 17:20 ] @
Zelim da omogucim korisniku da vrsi izbor slika na lokalnom racunaru. Znaci korisnik ce vrsiti izbor samo odredjenih slika iz foldera. Putanju i naziv izabrane slike bi pamtio u bazi i samo te slike prikazivao na stranici.
Ako moze nije mi bitno dali je to php ili java script. Ako znate moze li koja linija koda.
[ broker @ 07.07.2004. 18:52 ] @
Za to se korisiti file upload objekat u formi. On omogucava korisniku da izabere datoteku sa lokalnog racunara i posalje g ana server. Mozes napraviti PHP skript na serveru da se dalje pobrine sta ce sa datotekom.
Ovaj link ce ti na google-u pokazati gomilu linkova na tu temu.
http://www.google.com/search?q=%2Bphp+%2Bform+%2Bfile+%2Bupload
[ Zav @ 08.07.2004. 18:49 ] @
E ovo poslednje je dobro. Nasao sam mnogo zanimljivih stvari na ovu temu.
[ zmil @ 08.07.2004. 19:44 ] @
Pomocu php mozes da uploadujes sliku bili bilo sta
na primer
copy($_FILES['userfile']['tmp_name'],"mesto/". $_FILES['userfile']['name']);
Mozes da otvoris fascike da ih vidis t.j. da napravis stalo ali treba da zagrejes stolicu i da naucis dobar je .A za javu ne znam.........
[ CONFIQ @ 08.07.2004. 20:28 ] @
a zašto da kopiraš upload-ovan fajl kad jednostavno možeš da ga pomeriš sa
http://php.net/move+uploaded+file funcijom?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.