[ jaa @ 07.07.2004. 17:11 ] @
pravim jedan stariji komp i desava se to da sam probao 3 puta da instaliram win 98se, ali kad dodje do dijela kada instalira hardware tu zapne. prebacim hdd u drugi komp i sve uradim bez problema, prebacim hdd u prvi komp i instaliram hardware (sve osim PCI BUS, a iskreno ne znam ni sta je to) i skontam da windows ne vidi cd-rom, pregledam u biosu sve OK, ali ga ovaj i dalje ne vidi. onda pokusam da ga prebacim na primary slave i opet isto.
zna li neko sta je moguci problem?
pozdrav
[ BeastMaster @ 07.07.2004. 17:55 ] @
Instaliraj drajvere od ploče.
[ jaa @ 07.07.2004. 18:09 ] @
kako da instaliram drajvere od ploce ako ne znam koja je ploca, a ne mogu da instaliram sa cd-a
[ lancia88 @ 07.07.2004. 22:02 ] @
Pozdrav,
ako mozes da iskopiras na disk Win98ME (sada ce se mnogi zgroziti) pokusaj to i onda njega instaliraj. Taj OS ima u sebi mnoge genericke drajvere pa je zahvalan az starije masine koje nemaju svoj instalacioni CD. Mozda ces gresku prebroditi i stavljanjem CD roma na drugu IDE granu, pa kombinuj, samo pazi koji kraj kabla stavljas na plocu a koji na uredjaj.
Pozdrav
[ jaa @ 08.07.2004. 18:30 ] @
pokusavao sam sa prebacivanjem na drugu granu, ali nista.
rijesio sam problem tako sto sam napisao listu fajlova (isao na skip fajl, i tako redom pisao sta mi trazi), zatim na netu potrazio te fajlove, stavio na disketu i tako dok se nije vidjeo cd-rom, nakon toga bilo je jednostavnije i tako instalirao sav hardware, ali ipak je nakon toga sistem bio nestabilan i odlucim da pokusam da ponovo instaliram win 98se (bez formatiranja diska) i tu je proslo bez ikakvih problema i sve je radilo ko podmazano.
do sada sam postavio mnogo razlicitih sistema na razlicite kompjutere, ali nikad mi se nije desilo toliko problema pri instalaciji kao sada.
na ovom kompu je bio crkao hard disk, pa sam stavio drugi, pa mi je mozda zbog toga pravilo toliko problema. pojma nemam vazno je da je gotovo i da je radio dok nisam otisao preko vrata :)
pozdrav