[ ultradisaster @ 08.07.2004. 18:38 ] @
Instalirao sam php triad na xp masini. E sad skinuo sam dcp portal. Raspakovao sam dcp.zip i u njemu ima mnostvo fajlova i direktorijuma e sad, gde i kako da stavim i podesim dcp, kad sve te fajlove dcp prenesem u direktorijum hdocs i pokrenem u browseru //localhost nista se ne pojavljuje. Ako neko moze malo da mi pojasni posto sam totalni pocetnik sto se tice php-a i apache-a i mySQL-a?
[ zmil @ 08.07.2004. 19:52 ] @
Prvo napravi virtualni direktorijum
Control Panel/Administrative Tools/IIS
a zatim prebaci sve u tu fasciklu
put je
localhost/fascikla/
[ ultradisaster @ 08.07.2004. 20:54 ] @
Pa naso sam to Administrative Tools ali ovo IIS mi nije jasno gde je to, mislim ako mozete detaljnije da pojasnite sta treba da uradim?
[ Goran Rakić @ 09.07.2004. 23:21 ] @
napisao je da koristi apache web server, tako da konfiguracija IIS-a nema blage veze sa tim...

php triad bi trebao da ti već podesi, znači serverski DOCUMENT_ROOT znaš valjda (to je ono htdocs u apache2 direktorijumu negde gde si instalirao phptriad), MySQL pristup bi trebao biti sa korisničkim imenom root, bez lozinke. Konektuj se najpre MySQL klijentom na lokalni server i kreiraj bazu. Onda kreni u instalaciju tog nekakvog portala.
[ ultradisaster @ 10.07.2004. 05:55 ] @
Ubacio sam fajlove u htdocs, e sad pokrenuo sam mysql admin, ali me nigde nije pitao za sifru i username, a gori zeleno svetlo na onom ekrancicu u donjem uglu, e sad kazu da je trebao da se konfigurise neki config file, ja sam konfigurisao onaj u dcp portalu e sad ne znam da li je dobro

// Server statics
$root_url = "http://localhost/";
$root = "c:/apache/htdocs";
$dbtype = "default";
$dbhost = "localhost";
$dbname = "htdocs";
$dbuser = "ultra";
$dbpass = "veljko";

e i jos jedno malo mi nije jasno kako to u mysql-u da kreiram bazu, i sta dalje?