[ papu @ 09.07.2004. 10:03 ] @
Hocu da reinstaliram Windows XP ali znam da ce mi se onda prebrisati MBR gde imam GRUB koji mi podize Red Hat 9.
Da li da napravim disketu sa GRUB pa da ga onda ponovo instaliram na MBR ili tako nesto?
Ako ova tema vec postoji a vi me preusmerite.
[ Dejan Lozanovic @ 09.07.2004. 11:31 ] @
Moze, mada ja za takve potrebe koristim neki live cd distribuciju tipa zip slack, mada moze i klasican slack, a verovatno ima i uz RH diskove da dignes sistem. u svakom slucaju kada dodjes do konzole mountujes svoju root particiju i uradis chroot. i nakon toga ponovo pokrenes grub :) u svakom slucaju tvoja volja moze i jedan i drugi nacin. Samo ja nekako ne verujem vise disketama.
[ papu @ 09.07.2004. 20:36 ] @
Uzmimo da cu posle reinstalacije XP-a podignuti linux sa diskete, kako onda da instaliram grub na hard disk?
Red Hat 9 mi je napravio boot particiju hda3, da li onda da instaliram GRUB sa tom particijom ili sa glavnom linux particijom hda5?
da li je ovo to:
grub> install (hd0, 2)/boot/grub/stage1 (hd0) (hd0, 2)/boot/grub/stage2 p (hd0, 2)/boot/grub/grub.conf
[ random @ 10.07.2004. 03:38 ] @
Možeš i da bekapuješ MBR (# dd if=/dev/hda of=backup.mbr bs=512 count=1) pa nakon instalacije Windowsa da ga vratiš (# dd if=backup.mbr of=/dev/hda bs=512 count=1).
[ papu @ 10.07.2004. 12:25 ] @
odlicna ideja!
To ce mi biti plan B