[ vuxsa @ 10.07.2004. 02:02 ] @
Ukratko,sta kupiti,ako ko zna odnos cena,kvalitet,funkcionalnost,itd.
[ Miroslav Cvejić @ 10.07.2004. 08:46 ] @
Pa sad... Ako se uzme u obzir da ove dve vrste memorija nemaju veze jedna sa drugom, onda je bolje uzei onu koja može da se ubaci u uređaj koji imaš ili nameravaš da nabaviš.
[ vuxsa @ 10.07.2004. 12:32 ] @
Citat:
Miroslav Cvejić: Pa sad... Ako se uzme u obzir da ove dve vrste memorija nemaju veze jedna sa drugom, onda je bolje uzei onu koja može da se ubaci u uređaj koji imaš ili nameravaš da nabaviš.

Imam dual slot,mogu da koristim i jednu i drugu,zato pitam.
[ Miroslav Cvejić @ 10.07.2004. 18:49 ] @
E to je već drugi sport.

Gledaj da izvučeš bržu karticu većeg kapaciteta za manje pare.

Nisam ti ništa pametno rekao, zar ne?

Oblik (format) je nebitan. Bitno je da kartica bude brža. MS je pipav jer postoji samo do 128MB, preko toga je MSPro. Sada su napravili i MS Duo (Pro). Ista stvar samo manja, pa sa adapterom pasuje u starije uređaje. Zavisi šta uređaj podržava...

SanDisk memorije su OK, Transcend takođe. SanDisk MemoryStickPro je primetno jeftinija od Sonijeve, a brža.

Sa SD se nisam igrao. MMC naslednik, koliko sam upućen.

Koji uređaj je u pitanju?
[ vuxsa @ 11.07.2004. 01:57 ] @
Samsung digimax 370.Neko rece na ovom forumu da je sd bolji otprilike po svakoj stavki od mmc.Koliko treba obracati paznju na odnos brzina/kapacitet kod kartica,i koliki su otprilike cenovni rangovi ms?Sd od 128 bi valjda trebao da je oko 30e.
[ Miroslav Cvejić @ 11.07.2004. 07:04 ] @
Aaaaaaaaaaa!!! Bre!
MMC nije MemoryStick! To je MultiMediaCard.
MemoryStick je nešto sasvim drugo. To samo SONY aparati koriste.

MMC i SD su skoro isti, SD ima jedan pin više i noviji je standart te je pametnije da se opredeliš za njega.
[ vuxsa @ 11.07.2004. 12:57 ] @
He,he,znam ja dobro da mmc nije memory stick (i da je ms sonijev),samo se nadovezujem na tvoju konstataciju da je sd mmc naslednik:-)
[ AMomcil @ 11.07.2004. 14:50 ] @
Ne sekiraj se, zna vuxsa sta prica. Konica-Minolte G serije (G400..G600) i noviji Samsunzi (ukljucujuci i 370) podrzavaju i SD i MS (memory stick) kartice.

Ne znam koji bi ti bio bolji, ja bih verovatno uzeo SD - veci kapaciteti i ipak su jeftiniji. SD je postao najrasirenija memorija danasnjice.
Pogledaj ove postove, nisam ih sam citao:

http://forums.dpreview.com/for...forum=1024&message=6863428
http://forums.dpreview.com/for...forum=1024&message=6891471

[ Miroslav Cvejić @ 12.07.2004. 17:36 ] @
Bedak. Nisam imao pojma da se neki drugi proizvođač usudio da koristi MemoryStick.

Enivejz, kloni se MSa i uživaj u SDu. Jefitnije, verovatno i brže kartice...
[ tbenosic @ 12.02.2005. 22:05 ] @
Bolje ti je uzeti SD umjesto MMC.
Kartice su novije, brze, stabilnije, manja mogucnost gresaka itd.
Svakako uzmi SD, razlika u cjeni je stvarno zanemariva. Mislim da je sada cak SD i jeftiniji od MMC.
Memory stick stvarno nema veze sa ovim, to koristi SAMO Sony.