[ havramm @ 10.07.2004. 15:08 ] @
Primetio sam zanimljivo ponasanje klasa SqlConnection i SqlCommand. Naime primetio sam da se uvek otvaraju dve konekcije prema SQL Server-u iako sam ocekivao da ce se otvoriti samo jedna. npr: Code: 1: SqlCommand cmd = new SqlCommand(spName, connection); 2: cmd.CommandType = CommandType.StoredProcedure; 3: SqlParameter param = cmd.Parameters.Add(paramName, SqlDbType.Int); 4: param.Value = paramValue; 5: 6: connection.Open(); 7: cmd.ExecuteNonQuery(); 8: connection.Close(); nakon izvrsenja linije 6, u Performance Monitor-u (pratim otvorene konekcije) otvorena je jedna konekcija (prethodno nije postojala nijedna), a nakon izvrsenja linije 7 postoje dve otvorene konekcije, prvo sam pomislio da SqlCommand (probao sam i sa SqlDataAdapter-om) interno otvara jos jednu konekciju, medjutim, tokom sledeceg potkretanja, desilo mi se da nakon linije 6 odmah postoje otvorene dve konekcije, a komanda sada ne otvara konekcije. Zaista zanimljivo ponasanje. Ima li neko neko logicno objasnjenje zasto se ovo dogadja? |