[ pirgos_madden @ 13.07.2004. 20:45 ] @
Zamolio bih korisnike koji koriste ovaj program da na konkretnom primeru objasne kako najlakse instalirati zeljeni program uspomoc APT-Get -a ? |
[ pirgos_madden @ 13.07.2004. 20:45 ] @
[ caiser @ 13.07.2004. 20:52 ] @
Nisam koristio apt-get ali sam siguran da je u manu sve lepo objasnjeno.
[ Milan Andjelkovic @ 14.07.2004. 02:13 ] @
Nisam trenutno pri lin-u, ali koliko me sećanje služi - caiser je vrlo u pravu :)
Daklem man apt-get. Ili ukratko apt-get install ime_paketa. [ trinoo @ 14.07.2004. 21:57 ] @
apt-get update > Osvježavanje liste dostupnih paketa
apt-cache search > trazis ime paketa npr, apt-cache search irc - izvaci sve pakete koji su povezani s ircom. apt-get install ime_paketa > Instalira odabrani paket npr. apt-get install bitchx bi trebalo instalirat bitchx irc klijent. [ pirgos_madden @ 14.07.2004. 22:57 ] @
Ok . . . ali u cemu je prednost apt-geta od google-a u toj potrazi za .rpm paketicima. Da li on ima neke opcije da ukoliko neki paketi fale? Npr. danas sam instalirao Xine DVD player i morao sam pre same instalacije da instaliram i nekoliko biblioteka kao npr. aalib, alsa, flac, libfame, speex, xvicore.
[ dpop @ 15.07.2004. 09:33 ] @
Za Debian korisnike preporučujem korištenje paketa synaptic koji koristeći sve dokazane kvalitete apt paket managera dodaje i kvalitetno grafičko okruženje...naravno dependencies support included...
![]() Može se naci na http://www.nongnu.org/synaptic ![]() [Ovu poruku je menjao dpop dana 15.07.2004. u 15:05 GMT] [Ovu poruku je menjao dpop dana 15.07.2004. u 15:07 GMT] [ Jbyn4e @ 15.07.2004. 09:43 ] @
Citat: pirgos_madden: Da li on ima neke opcije da ukoliko neki paketi fale? Npr. danas sam instalirao Xine DVD player i morao sam pre same Da, sam pronadje dependencies, prvo njih dovuce i instalira, a onda instalira zeljeni paket. Primer: Citat: sf:~ # apt-shell Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done Welcome to the APT shell. Type "help" for more information. apt> search xine xine-lib - video player with plugins xine-ui - video player with plugins xinetd - An 'inetd' with Expanded Functionality kaffeine - Xine-based Multimedia Player yast2-inetd - YaST2 - Network services configuration kdemultimedia3-video-xine - Video Players totem - Movie player for the GNOME 2.x Desktop based on the Xine Engine Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|