[ SpelingMistakes @ 16.07.2004. 18:13 ] @
http://www.elitesecurity.org/tutorials/

Ovde se nalazi mesto na kom ce se u naredno vreme polako skupljati tutorijali sihronizovani na nas jezik.

Na temi http://www.elitesecurity.org/tema/61325 mozete davati svoje kritike koje mogu biti pozitivne i negativne shodno tome kakve ste utiske imali dok ste ih gledali.

Na temi http://www.elitesecurity.org/tema/55112 se mozete vise informisati o konfiguracionnim fajlovima koji su Vam potrebni da bi ste normalno mogli da pratite materijal.

Na temi http://www.elitesecurity.org/tema/61071 mozete saznati jos dosta korisnih stvari vezano za ProEngineer.

Kako su napravljeni, kako se koriste i kakav je cilj tutorijala

Tutorijali su napravljeni da na profesionalan način pokriju (u ovom slučaju) osnove rada u PTC ProEngineer-u i AW Maya programima. Profesionalni način rada podrazumeva da su tutorijali veliki broj puta uz konsultacije isprobani, i da su praktično izrezirani i uz stori bord izvedeni, što garantuje odlične rezultate.

Osmišljeni su da studentima daju osnove iz korišćenja paketa, koje će kasnije samoinicijativno ili uz knjigu ili nastavnika moći da razviju do nivoa kakav se trazi u industriji. Tutorijal daje ljudima osnove, ali ako bi poredili znanje nekoga ko je učio koristeći video tutorijale, sa nekim ko je radio uz nastavnika razlika u kvalitetu bi okvirno bila 30 ili 40:100 u koristi rada sa nastavnikom. Čak i knjiga koju uz tutorijale spremam, će procente poboljšati tek za 10 do 20 % tako da će tada odnos biti maksimalno 60:100 opet u korist rada sa nastavnikom.

Tutorijali se uz odredjene konfiguracione fajlove savršeno lako mogu koristiti kući na običnom pc računaru, koji ne treba da bude ništa više nego dovoljan da podrži rad u programu i gledanje “klasičnih divx” filmova. Materijali će biti radjeni u nekoliko varijanti od kojih su sledeće u opticaju:dvd kvalitet (za arhivu), divx normalno kompresovani kvalitet u originalnoj i smanjenoj rezouciju (za cd-ove). divx maksimalno kompresovani kvalitet (za internet) u original i smanjenoj rezoluciju. Korišćenje – skidanje sa neta - tutorijala će biti potpuno besplatno, osim u kasnijim fazama kada će se odredjeni troškovi nastali konvertovanjem istih na razne jezike, inostranim drzavljanima naplaćivati po “simboličnim” sumama.

U sledećim fazama projekta tutorijali će se prevoditi na Engleski, Nemački i shodno interesovanju najverovatnije Francuski jezik.

**********************************************************************************

Tutorijali se osim potpuno besplatnog downloada sa neta, mogu naruciti i na cd-u

Ogranicenja i uslovi
Na jednom cd-u se moze naci samo jedan tutorijal i to na nasem jeziku. On je uradjen u velikoj rezoluciju u odlicnom kvalitetu. Cena takvog nacina ispuruke cd-a je 100 din plus postarina. Za sada je isporuka ogranicena samo na podrucje nase zemlje

Kontaktirajte me privatnom porukom ili Jabber: [email protected] ili ICQ: 29394538 radi daljih dogovora jer je ovaj nacin isporuke jos u eksperimentalnoj fazi!