[ bojan_bozovic @ 18.07.2004. 19:35 ] @
Sada mi je potrebna pomoć, šta da radim? Imam HP OfficeJet 5510 (USB) koristim linux 2.4.26 printer.o se učitava i less -f /dev/usb/lp0 radi downloadovao sam HP-OfficeJet_5500-hpijs.ppd i kopirao ga u /usr/share/cups/model fajl je čitljiv od strane bilo koga (644) kao što i piše na linuxprinting.org cupsd se startuje, i dodao sam štampač preko http://localhost:631/admin kao usb štampač broj 1 (/dev/usb/lp0) Kada pokušam da pošaljem test stranu ispisuje "Media tray empty"! Naravno da je format papira podešen na A4, kao što i treba. Naravno da štampač ima papira! EDIT: alignmargins skripta sa linuxprinting.org daje sledeće Status Information, attempt 1 of 3: sending job 'root@mystique+972' to HP-OfficeJet_5510@localhost connecting to 'localhost', attempt 1 cannot open connection to localhost - No such file or directory Make sure the remote host supports the LPD protocol Waiting 10 seconds before retry Could not print the adjustment page. at ./alignmargins line 98. Kreirao sam i raw printer sa izlazom na /dev/null, alignmargins skripta daje istovetan izlaz. |