[ EXeX @ 18.07.2004. 19:57 ] @
E ovako mene zanima sljedeca stvar.A radi se o MFC-u. 1. Dakle da li postoji razlika izmedju MFC-a u VC++ 6 i VC++.NET. Ja sam poceo sa MFC-om u VC++ 6 i imam knjigu VC++ Biblija. Da li mi to sto naucim tu vrijedi i za .NET ili se radi o sasvim drugim klasama,osim sto je razvojni alat VS malo vizuelno promijenjen ali to i nije neki problem. 2. Drugi problem mi je taj sto mi neki pa i profesori govore proslo je vrijeme MFC-a(oni koji nerade ili neznaju koristiti MFC) dok jedan koji zna kaze da je to nesto izvrsno. Dakle ako necemo koristi MFC na koji nacin razvijati C++.NET GUI aplikacije ako ne preko MFC-a.Ili su oni mislili na to da ce se sve temeljiti na web servisima a korisnicki interfejs ce biti u obliku HTML-a. 3. Sljedece sto me zanima je to ako koristim C++.NET da li mi treba .NET Framework za rad tih aplikacija,kao sto to treba za C#,ili je .NET Framework potreban samo za Managed C++. 4. Zanima me koja je prednost MFC-a u odnosu na razvoj aplikacija kako se to radi pomocu C#,VB.NET ili JAVA(dakle bazirano na formi),osim u nacinu kreiranja aplikacije.Mislim da li je MFC mocniji,da li ima bolje performanse,itd. Hvala unaprijed. |