[ SoulFly @ 21.07.2004. 12:46 ] @
Pozdrav,
problem sa gore navedenim monitorom je shto se povremeno zatreperi svetlo plavkasta boja na monitoru...i onda nestane...tako na svakih recimo 10ak minuta
koliko je to ozbiljan problem i da li je neki veci kvar u pitanju, te da li ga je lako reshiti???
hvala unapred
[ Binary Mind @ 21.07.2004. 22:19 ] @
Proveri da ti nije olabaveo kabl tj DB-15 prikljucak kojim monitor kacis za graficku. Moze biti da ti je neispravna kartica ili ti je ostecen VGA kabal.Takodje moze da znaci da ti je monitor namagnetisan i da treba da upotrebis DEAGUSS da bi to regulisao.
[ SoulFly @ 22.07.2004. 00:23 ] @
ne bih se slozhio ni sa jednim od predloga...mislimda je problem bash sa monitorom...degauss ne pomazhe, kabal nije olabavljen niti je grafichka neispravna
shta dalje?
[ Binary Mind @ 22.07.2004. 09:01 ] @
Mozda je ostecen kabl ili neki od pinova na DB-15 konektoru na kablu a moze da bude i kvar unutar samog uredjaja (onda treba otvoriti monitor a to treba prepustiti obucenim ljudima da nebi doslo do nezeljenih posledica). U tom slucaju nema mnogo pomoci osim da monitor nosis na servis. Nema mnogo magije sa monitorima osim ako nisi obucen da ih otvaras.

Moje pitanje bi glasilo da li si slucajno overclockovao procesor ili graficku?
[ SoulFly @ 22.07.2004. 11:10 ] @
Shto se oshtecivanja kabla tiche jedino ako nije samo od sebe buduci da nije izvlachen i da stoji netaknut tako josh od vremena dok je sve bilo OK...
Nisam ni mislio sam da budzim monitor, samo sam pitao zato shto ovde ima i onih koji to znaju i umeju, pa da mi kazhu ako su prepoznali problem koliki je to u stvari problem i da li je manj ili veci.
OC procesora sam uradio jaaaaako davno i to tako radi stabilno i odlichno josh od tad...i teshko da bi to moglo imati veze sa ovim
[ Binary Mind @ 23.07.2004. 01:40 ] @
Koliko je to daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno!? Veruj mi da te to nisam pitao bez veze. Moze imati veze sa tim. Probaj da downklokujes racunar i onda probaj kako se ponasa monitor. Jos bolje je da monitor prikacis na neki drugi racunar i vidis kako ce tad raditi. Uostalom vidim da gubim vreme.
[ SoulFly @ 23.07.2004. 11:34 ] @
o tome i pricham....probao sam ga na drugom kompu i ista stvar...s toga sam siguran da je u monitoru problem, te chekam da neko neshto kazhe ko se razume u monitore i popravku istih (ne ochekujem detaljan opis postupka popravke vec dijagnozu tipa da li je to neshto vishe ili manje opasno ili jeftino)
hvala
[ Binary Mind @ 24.07.2004. 01:21 ] @
E pa posto nista od ovoga nije pomoglo onda cu da ti kazem sta moze biti. Moze biti da su ti otisli neki lemovi na VGA stampanoj ploci unutar monitora. Moze biti da su "hladni lemovi". Hladni lemovi se javljaju usled ili neadekvatnog lemljenja ili vremenom ako odredjeni delovi na stampanoj ploci nisu dobro pricvrsceni i jedino ih lemovi drze na ploci a uzrocnik je termalna kontrakcija i ekspanzija i visoka temperatura. Takodje moze znaciti kao sto sam vec rekao da je otisao VGA kabl ili konektor. Moze znaciti i mnogo toga jos a to znaci da ces morati da nosis komp na servis.

Nema na chemu!!!
[ SoulFly @ 26.07.2004. 11:20 ] @
hvala Binary shto se trudish,
ja sam mislio da mi neko kazhe pre svega koliko je velik i "opasan" taj problem te koliko bi me izashla popravka,
voleo bih kad bi se josh neko ukljuchio u diskusiju
pozdrav
[ Binary Mind @ 27.07.2004. 03:50 ] @
U svakom slucaju na tvom mestu bih gledao da kupim nov monitor.