[ bokac @ 22.07.2004. 10:21 ] @
Ljudi, da li zna neko da li dotnetfx.exe moze nekako da se zapakuje u Setup package Windows aplikacije???
Takodje ako neko zna neko bolje resenje zamolio bih da mi predlozi.
Hvala.
[ Java Beograd @ 22.07.2004. 11:04 ] @
Evo, ovako se to radi:

Neka se project zove MyProject, i neka je .NET Deployment-om napravljen MyProjectSetup.msi

Potrebni su ti sledeci fajlovi: settings.ini i setup.exe.

settings.ini je ascii fajl sledece sadrzine:

Code:

[Bootstrap]
Msi=MyProjectSetup.msi
ProductName=My Project
DialogText=
CaptionText=My Project
ErrorCaptionText= 
FxInstallerPath=

Napises ga obicnim editorom. Prva linija govori sta se instalira, tj. ime msi instalacije. Ostale linije su za dialog koji se prikazuje korisniku, a poslednja linija je putanja do dotnetfx.exe.

Najzgodnije je da na istom folderu budu svi potrebni fajlovi: MyProjectSetup.msi, settings.ini, setup.exe i dotnetfx.exe. Korisnik treba da startuje setup.exe, koji ce da procita settings.ini, prvo da instalira dotnetfx.exe a nakon toga se poziva MyProjectSetup.msi

setup.exe je uploadovan uz ovu poruku. Takodje i primer za settings.ini.
Vise informacija na:
http://msdn.microsoft.com/libr...appersamplewithapplication.asp
[ bokac @ 22.07.2004. 12:40 ] @
Hvala na odgovoru, ali imam sledeci problem. Prvo da kazem da sam sve stavio u isti folder:
Pretrazivanje.msi
dotnetfx.exe
Setup.exe
Setup.INI (kojeg ako obrisem buni se instalacija)
setting.ini

Moj settings.ini je sledece sadrzine:
Code:

[Bootstrap]
Msi=Pretrazivanje.msi
ProductName=Pretrazivanje
DialogText=
CaptionText=Pretrazivanje
ErrorCaptionText=
FxInstallerPath=dotnetfx.exe

Ali kada startujem Setup.exe iskoci Popup koji me obavestava da je potreban .NET i da mogu da ga skinem sa interneta i pored toga sto se nalazi sam fajl odmah pored. Znaci nema opcije koja ukazuje korisniku dotnetfx fajl.
[ Java Beograd @ 22.07.2004. 13:37 ] @
Code:

FxInstallerPath=dotnetfx.exe

Mislim da ti je ovo pogresno. Treba da bude prazno, sto podrazumeva da je dotnetfx.exe u tekucem direktorijumu.
[ bokac @ 22.07.2004. 14:08 ] @
Reseno u Setup.ini koji napravi sam VS.NET zamenis default URL adresu sa imenom .net instalacionog fajla. Cela stvar izgleda ovako.

Code:

[MSILoader]
MSIFileName=Pretrazivanje.msi
[FXSection]
SupportedRuntimes=1.1.4322
InstallUrl=dotnetfx.exe
Message=1.1.4322
UseDefaultMessage=1

Pozdrav, bokac
[ Java Beograd @ 22.07.2004. 14:51 ] @
Cekaj malo ...
Jel tako moze bez onog settings.ini ? Kako onda ide instalacija ? Startuje se msi ili setup.exe ?
[ bokac @ 22.07.2004. 15:14 ] @
Startujes normalno Setup.exe. Pa najbolje da probas pa da vidis. Umesto settings.ini imas Setup.ini, koliko sam ja provalio rade istu stvar samo sto meni nije radilo sa settings.ini : )