[ abc @ 22.07.2004. 15:27 ] @
| Interesuje me da li je neko imao iskustva sa programom za simulaciju brizganja plastike Moldflow Plastics Advisers (www.moldflow.com). Koliko je pametno uzdati se u rezultate simulacije kod kompleksnih i velikih kalupa. |
[ SpelingMistakes @ 22.07.2004. 17:42 ] @
Pa ako mislis na simulaciju popunjavanja, ostavljanja vazdusnih dzepova i hladnjenja, mislim da se tim programima da verovati, jer ih koriste u industriji - Mada ja vecinom znam ljude koji to rade sa ProE-om i Catijom - Ja sam samo dodirnuo tu oblast - Ima ovde mnogo vecih strcnjaka koji ce ti dati konkretniji odgovor
[ BoxXxoN @ 15.02.2005. 22:57 ] @
Malo kasnim ali, bolje ikad nego nikad
Procesi u alatu za injekciono lpresovanje plastomera su prilichno komplikovani, pa ne moze ni moldflow iako je najbolji i najkorisceniji da predvidi.
Simulacija se koristi kao neka polazna tachka i za grubo predvidjanje. Kad generishes dokumentaciju simulacije u moldflow-u a i u helpu, prilichno se ograde od odgovornosti da ce se to isto desiti u stvarnosti.
Samo dobro iskustvo u projektovanju alata je ono u sta se mozes uzdati, a moldflow je pomoc. Video sam mnogo puta u kvalitetnim alatnicama sa iskusnim kostruktorima da se na kraju moraju par puta prepravljati zavrseni alati da bi se doslo do kvalitetnog odpreska ili bar i zadovoljajuceg. Menjanje geometrije ulivnog kanala je kljuchna stvar.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.