[ vvranic @ 27.07.2004. 11:11 ] @
Da li neko zna koju funkciju ima ova komponenta i gde se moze nabaviti.
Inace, znam da se koristi kod Samsung monitora i veoma cesto crkava, sto izaziva kvar na napajanju i druge usputne probleme. Nisam nigde uspeo da nadjem vise detalja pa ako neko zna nesto o tome neka napise.
[ headstrong @ 27.07.2004. 15:25 ] @
Trebalo bi da je ekvivalent ovoj komponenti FS6S0765RCH.

Datasheet:
http://www.fairchildsemi.com/ds/FS/FS6S0765RCH.pdf
[ Proko @ 27.07.2004. 17:52 ] @
Zamena je i DP104 i 5S0765C.
To je mrezni svitcher. Ja sam ga placao 11 evra.
[ vvranic @ 28.07.2004. 08:57 ] @
Jel moze samo malo objasnjenje oko toga izraza "mrezni switcher", tj. sta to konkretno radi?
[ Proko @ 28.07.2004. 10:16 ] @
Naravno da moze objasnjenje, ali (izvini sad na ovim recima) ti stvarno ne bi trebalo da otvaras neki uredjaj ako ti treba ovo objasnjenje.
Da bi se prebacila odredjena energija preko transformatora, a uz to i da na izlazu imas stabilne napone, potrebno je vrlo kontrolisano dozirati vrlo kratke odsecke struje kroz njega. To se radi na frekvenciji 40-100KHz, i zbog toga su ti transformatori daleko manji od klasicnih. Za taj posao je potreban neki oscilator, izvrsni elemenat (tranzistor ili fet) i u sklopu svega kontrolno kolo za ogranicenje struje i kontrolu napona. U gore pomenutoj komponenti se nalazi veci deo toga, kao uostalom i u mnogim integralcima serije STR i STRD itd., samo sto su oni nesto veci fizicki.
[ vvranic @ 29.07.2004. 10:19 ] @
Naravno da se nije radilo o otvaranju uredjaja, njega su vec otvarali drugi i zamenili datu koponentu i sve to dobro naplatili, pa su me samo interesovali neki detalji u vezi problema koji sam imao. A tebi, Proko, naravno hvala na informacijama.
Inace ovi forumi su koncipirani tako da se moze pitati o nekom problemu, i da se pritom ne podrazumeva da onaj koji pita ima visok nivo poznavanja te materije. To je jasno i samo po sebi jer u tom slucaju i ne bi trazio savete ili odgovore ovim putem!
[ Barton @ 30.11.2004. 12:29 ] @
posto mi se pokvario pomenuti deo a u paracinu gde se nalazim nemogu ga pronaci molio bih za pomoc tj, postojili mogucnost da mi ga neko posalje pouzecem ili sl.
unapred hvala
[ chrleer5 @ 04.05.2011. 06:28 ] @
malo je zastarela tema ..

ja imam problem sa ovim kolom DP704C znaci explodiro je, e sad vidim da ima neke zamene za njega,
sta jos treba da se promeni da nebi doslo do nekih drugih problema ,kad bi se zalemila ta zamena.

u pitanju je samsung 753S moniitor.

ako je neo vec to radio neka napise :)

hvala unapred.