[ mijau @ 28.07.2004. 14:11 ] @
Pozdrav.
Da li je moguce da program nesto radi i periodicno, recimo na kraju neke petelje (ili preko interapta 1c) ocita sta je u medjuvremenu otkucano na tastaturi? Znaci, ja programu u toku rada zadajem neke nove parametre, dok on sve vreme radi, a ne kao cin ili scanf gde se zaustavi izvrsavanje i ceka enter. Jedino sto mi na pamet pada su interapti, ali da li ima nesto jednostavnije? Ubih se trazeci po conio.h i stdio.h.
Hvala!
[ filmil @ 28.07.2004. 14:24 ] @
U stdio.h nećeš naći to što ti treba. Čitanje tastature bez pauze je mašinski zavisno i zato ga nema ni u jednoj standardnoj C biblioteci. conio.h je nestandardan heder koji ti daje mogućnost da ispitaš da li ima nečega u baferu. I da, naravno, moguće je napisati rutinu koja preko interapta paralelno očitava tastaturu. To PC i inače radi. A nešto što automatski, samo od sebe radi ono što ti treba nećeš naći u standardnoj C biblioteci.

f

p.s. Ne ubij glasnika loših vesti.
[ Dragi Tata @ 28.07.2004. 14:39 ] @
U principu možeš da napraviš višenitini program, gde bi u jednoj niti "čekao" na cin/scanf, dok bi druga nit radila. Samo, upozoravam te da je višenitno programiranje prilično zeznuto ako se nikad nisi bavio njime.
[ blaza @ 28.07.2004. 15:42 ] @
Niste pazljivo procitali mijau-ovo pitanje :)
Code:

#include <conio.h>
int main(int argv, char** argc){
    int karakter;
    for(int i=0 ; ; ){ //mrtva petlja -> izlazi se pritiskom na ENTER
        printf(" Po %d-ti put ti kazem da pritisnes ENTER !!!", i++);
        if(kbhit()){
                karakter = getch();
                if(karakter == 13)
                        break;
        }
    }
    return 0;
}
[ filmil @ 28.07.2004. 15:54 ] @
Pa, čovek je rekao periodično, a kako se ne može znati koliko će dugo da traje taj posao u petlji, onda ovo tvoje ne rešava problem.

Mada, ako je moguće da se posao podeli baš ovako kako si napisao ili ako nije bitna frekvencija osvežavanja, onda je naravno to rešenje. Ali to nije periodično očitavanje.

f
[ blaza @ 28.07.2004. 15:56 ] @
Nisam ni ja pazljivo procitao tvoj odgovor. Stavise, nisam ni znao da je conio.h nestandardan heder.
[ mijau @ 28.07.2004. 22:07 ] @
Hvala svima, Blaza je pomogao sa onim kbhit().