[ Djuki @ 29.07.2004. 10:50 ] @
Treba mi pomoc za klase CMDIFrameWnd, i CMDIChildWnd. U initInstance kreira se i pokaze glavni Frame, i to je ok. Ono sto ja zelim jeste da imam vise razlicitih naslednika klase CMDIChildWnd koji bi bili u vezi sa CDocument i CFrameView. Povezao sam ih u InitInstance na sledeci nacin: Code: CMultiDocTemplate* pDocTemplate; pDocTemplate = new CMultiDocTemplate(IDR_DvaTYPE, RUNTIME_CLASS(CDokument), RUNTIME_CLASS(CChildFrame), // custom MDI child frame RUNTIME_CLASS(CPogled)); // Naslednik klase CFrameView CChildFrame * Cfrm= new CChildFrame(); Dalje kada zelim da komandom iz menija napravim frame, tj Child Prozor ako to uradim ovako: Code: CChildFrame * frame= new CChildFrame(); frame->Create(NULL, "Imedd", WS_CHILD | WS_VISIBLE | WS_OVERLAPPEDWINDOW, CMDIChildWnd::rectDefault, this; frame->ShowWindow(SW_SHOW); Problem je sto na taj nacin se otvra standardni frame koji nije u vezi sa CFrameView klasom, u mom slicaju CPogled. Tako da mi je onaj kod sa DocTemplate-om koji povezuje ove tri klase bezznacajan. Sta da radim da stvorim MDIChilfFrame koji ce da prikaze CFrameView klasu u sebi ?? |