[ Man-Wolf @ 31.07.2004. 21:50 ] @
Evo zadnjih nedelju dana se dvoumim oko potpisivanja ugovora sa SBB-om. Zeleo bih da uzmem kablovsku tv i kablovski net, pa me zanimaju vasa iskustva sa njima. Hvala Unapred. |
[ Man-Wolf @ 31.07.2004. 21:50 ] @
[ pailhead @ 01.08.2004. 00:07 ] @
ispod ovog velikog "elitesecurity:: forumi" bannera imas Pretraga: polje
ukucaj tu SBB klikni "ovog foruma" i videces sta ljudi misle. [ MaRaToNcI @ 01.08.2004. 03:27 ] @
wireless zakon, i jeftinije izadje
[ juzznjak @ 03.08.2004. 18:10 ] @
meni ovde wireless izadje skuplje, koliko bi platio za 128 Kb SBB flat, sada placam 64 Kb paket od 600 MB. Naravno, to je u Nisu, ne znam tacno ponude u bgd i ns. Sam Wireless je jako dobar (na 5 i nesto nije onaj od 2.7) ali jos biju po usima sa cenama.
[ ducker @ 04.08.2004. 13:51 ] @
Ja sam se nedavno pretplatio na SBB (mislim na net), i mnogo sam zadovoljan.
Brizina nije nesto preterana, ali toliko sam platio (Flat Rate 64Kb/s = 1500 din/mecesno ) [ juzznjak @ 04.08.2004. 14:14 ] @
e pa super onda, oduvek me zanimalo da li imas stvarnih 64? ne bih po ko zna koji put da potezem pitanje da li je flat da uvek imas garantovanu brzinu koju si kupio (sto za mene jeste definicija flat-a) ili je to da ti se samo ne meri nikakav protok, potrosnja, sta li vec..., a brzina zavisi od toga da li su se nakacili pera i mika, sto je za vecinu ISP/a njihova definicija flata.
Dakle, da li, recimo, kada pocnes neki download imas sve vreme 7,5 - 7,8 KB/s? Na poslu imam 256 Kb/s telekomov DSL i on je zaista pravi flat, uvek je dl oko 28KB/s, osim kad ne prepravljaju SMIN :)) [ ducker @ 04.08.2004. 14:50 ] @
Pa i nije to bas stvarnih 64Kb/s, ali tu se krece (ne odstupa bas puno). Brizina Download-a je svakako brza od obicnog modema (barem od mog), a krece se od 7,... pa nekad padne i do 5,.... Desi se nekad i malo da pukne veza, ali to je na minut do dva, nista strasno.
[ amadeuss @ 05.08.2004. 01:15 ] @
Ja sam pre mesec dana uzeo flat 64, i od tih 30 dana 17 dana nisam imao
signal (od toga 12 dana za redom).Trenutno takodje nemam signal pa moram preko dial-upa.Nadoknadice oni to :).Kada sam imao signal brzina mi je takodje bila oko 7KB/sec.Medjutim, preko DC++ nalazim korisnike(na stranim hubovima) od kojih mi je download neverovatnih 60-100KB/sec, tako da ne znam bas koliko im to oko ogranicavanja protoka na 64,128kbit/sec stima. [ Inzinjer @ 06.09.2004. 10:38 ] @
Pogledaj te temu SBB kablovski net(ali zamalo)!Nalazi se na pocetnoj strani ISP foruma
[ Sleepless_mind @ 07.09.2004. 09:12 ] @
Od pre neki dan sam na SBB kabloskom net-u, flat 128k, isti dan sam potpisao ugovor, uveli kablovsku TV i net, sve to za nekih 3 sata...za sada odlicno radi...
[ sasadjak @ 07.09.2004. 12:04 ] @
I meni pre dva dana na Banovim Brdu uveli, za sada radi dobro....
[ amadeuss @ 07.09.2004. 13:26 ] @
Ponovo postujem.Umesto onih 17 dana nadoknadili su mi ceo paket i u zadnjih 4
nedelje sve radi ok. [ HrljK @ 09.09.2004. 17:36 ] @
pa sto se sbb-a tice ja ih vetj 1 god cekam da mi uvedu PLATJENU kablovsku televiziju.... tako da ne znam sta da ti kazem....
[ pailhead @ 09.09.2004. 21:45 ] @
u svakom slucaju uzmi...
1500din za 128k je malo za nase uslove a sbb radi kako ti se zadesi, negde je predobro, negde je lose [ krvopije @ 10.09.2004. 21:17 ] @
Dorcol, evo imam ga 3 dana radi dobro (128 FLAT)
[ zorandj @ 16.09.2004. 00:50 ] @
Mene ubise. Evo uzeo sam 26.8.2004 pretplata krenula 25.8.2004. Oni na Call centru nemaju veze sa zivotom, 10.9.2004 proradio na 10min, 11.9.2204 proradio u 12h radio do 14.9.2004 do 09h ( dok sam imao signal bilo je dobro necu da gresim dusu nisam testirao upload) ali evo sad je 16.9.2004 i samo trepce. Inace ja sam u Bloku-45 i to u zgradi gde dolazi opticki kabl?? i prodaju mi neku pricu o signalu , prekidu kabla, i takva sranja, Spremam se da im odem na nogi i zavalim ovo sranja u facu !!!!
A sto se tice Clana 7 ugovora . strogo ga se postuju Permanento i Kvalitetno odrzavaju postignuti kalitet ![]() Pa zar u ovoj zemlji sve mora da bude s***** i da nas svako jeb. gde stigne U Kelnu moj drug placa DSL 47e = 30E ( Flat 1.5M ) + 17E (Telekom) I tamo ne pisu u ugovoru kad vam uzmemo pare za konfiguraciju i instalaciju modema to ce da vam proradi (mozda) za 30 "Radnih" dana Clan 8. ( ok 45 dana) [ salemfk @ 16.09.2004. 08:40 ] @
Sto se tice Kragujevca sve je u najboljem redu. Ja sam uveo kablovski internet u Junu (mada sam morao i televiziju) ali posle uvodjenja televizije sam cekao 5 dana dok mi nisu prikacili internet( izuzecu da momak koji je povezivao internet je bio paravi amater).
Ali posle toga je sve OK. U junu sam dosta upload-ovao i nije se nista racunalo(tada nisam imao flat rate) mada su posle sredinom avgusta poceli da zaracunavaju i upload. P.S. Samo molim boga da vasi problemi ne dodju u Kragujevac. [ abstractee @ 19.09.2004. 22:04 ] @
Citat: salemfk: Sto se tice Kragujevca sve je u najboljem redu. Ja sam uveo kablovski internet u Junu (mada sam morao i televiziju) ali posle uvodjenja televizije sam cekao 5 dana dok mi nisu prikacili internet( izuzecu da momak koji je povezivao internet je bio paravi amater). Ali posle toga je sve OK. U junu sam dosta upload-ovao i nije se nista racunalo(tada nisam imao flat rate) mada su posle sredinom avgusta poceli da zaracunavaju i upload. P.S. Samo molim boga da vasi problemi ne dodju u Kragujevac. I ja sam iz kg-a, ali u mom delu grada (Aerodrom) jos ne uvode net, cuo sam da bi trebalo u novembru. Znaci kod nas sljaka ok? Jel postavljaju nove kablove ili koriste ove postojece preko kojih ide tv? Inace, kod mene, a i u celom naselju, kablovi idu sa zgrade na zgradu. Jel i kod tebe tako? [ salemfk @ 20.09.2004. 19:54 ] @
Ostavljaju iste kablove samo postave razvodnik sa TV kabla. I kod mene(Erdoglija) izmedju zgrada kablovi takodje vise.
Inace na salteru SBB-a ne mozes dobiti nikakve korisne odgovore, jer su skroz zbunjeni! [ karlowap @ 20.09.2004. 22:16 ] @
Izvinjavam se... jedno malo off topic pitanje. Pošto se dvoumim da li da uzmem taj Start paket. Koliko se troši KB-a kada sam recimo sat vremena na chatu (ili ceo dan - 12h)??? Da mi je mIRC stalno uključen. Hvala unapred i izvinjenje!
[ BytEfLUSh @ 20.09.2004. 23:45 ] @
Zavisi od aktivnosti na kanalu, kao i od toga da li prenosiš fajlove preko DCC-a. Bez prenosa fajlova može biti otprilike od 10-1000 kB po satu. Čisto moja pretpostavka, ako neko ima tačnije podatke neka me ispravi (nikad nisam bio na IRC-u bez prenosa fajlova).
[ autarh @ 21.09.2004. 16:13 ] @
Citat: salemfk: Ostavljaju iste kablove samo postave razvodnik sa TV kabla. I kod mene(Erdoglija) izmedju zgrada kablovi takodje vise. Inace na salteru SBB-a ne mozes dobiti nikakve korisne odgovore, jer su skroz zbunjeni! pusti salter. pisi na [email protected], odgovorice ti ljudi koji rade to [ Deda_Mraz @ 21.09.2004. 16:42 ] @
Čitam sve ove vaše komentare i idalje ne mogu da verujem da u ovoj fakin Srbiji moraš da moliš ljude da ti dolaze na vrata i da ih "častiš" (čitaj:moranje) da ti ugrade j.ebeni kablovski net ili isdn, koji će ti "raditi" (možda) na nekih jadnih 128-256....
![]() Prvo čekaš godinu ipo dana (ako ne i više) i onda kada ti dodju ugradjuju kablovsku nekih 3 sata (za šta je u stranim zemljama potrebo max do pola sata) i onda te još zajebavaju sa konekcijom, čas radi čas ne, čas ovo čas ono..... Pre par meseci sam bio kod prijatelja u Hong Kongu...... tamo je 50mbit/s ono standard, čisto za njih opuštencija ja mislim da je satelit tamo na nekih 4096 ili tipa recimo ISDN na 256 (oba kanala) ili kablovksa i ADSL na 786, ono kao zamrlo.....a reče mi taj prijatelj da su od skoro počela testiranja na 100mbit/s, samo je problem što ne mogu računari toliku brzinu i obradu podataka da postignu, a i imaju neku frku sa prikljucima, probali su preko USB-a pa im je to nešto kočilo...uglavno žuće sada šljakaju na 100mbit/s a kada sam se vratio ovde i video da se ovde patim sa modemom, na jadnih i bednih 56kb/s život mi se smučio...ali šta ćeš, takva je realnost...nažalost... I za kraj da vas pitam, od skoro imam kablovsku TV kod SBB-a, i kada sam ih pitao kada će da puste u rad SBB net, oni su mi rekli za nekih 15-ak dana (do sada je proslo nekih mesec dana), tako da me interesuje jel ima neko u Zemunu (pošto sam iz zemuna) SBB kablovski net.... Inače pozdrav svima ![]() [ BytEfLUSh @ 21.09.2004. 18:30 ] @
Citat: Deda_Mraz: Čitam sve ove vaše komentare i idalje ne mogu da verujem da u ovoj fakin Srbiji moraš da moliš ljude da ti dolaze na vrata i da ih "častiš" (čitaj:moranje) da ti ugrade j.ebeni kablovski net ili isdn, koji će ti "raditi" (možda) na nekih jadnih 128-256.... :( Prvo čekaš godinu ipo dana (ako ne i više) i onda kada ti dodju ugradjuju kablovsku nekih 3 sata (za šta je u stranim zemljama potrebo max do pola sata) i onda te još zajebavaju sa konekcijom, čas radi čas ne, čas ovo čas ono..... Ja sam otišao u SBB, reko da hoću net, oni kažu - sutra u 12. A sutra - došli u 11:50! I ugrađivali su mi taj net čitavih pola sata! A za ovih par meseci čak mi 4 sata nije radio net! Citat: Deda_Mraz: tamo je 50mbit/s ono standard Eh? Internet ili lokalna mreža? Koja je to konekcija uopšte? I, možda je to standard za veće firme, ali za home korisnike - teško... Citat: Deda_Mraz: a reče mi taj prijatelj da su od skoro počela testiranja na 100mbit/s, samo je problem što ne mogu računari toliku brzinu i obradu podataka da postignu, a i imaju neku frku sa prikljucima, probali su preko USB-a pa im je to nešto kočilo... Naravno da računari mogu da postignu 100mbit/s, a i USB to podržava. Čak i da je frka preko USB-a, uvek imaju ethernet... [ Gojko Vujovic @ 21.09.2004. 20:36 ] @
To i jesu ethernet konekcije o cemu on prica.
[ Deda_Mraz @ 21.09.2004. 21:07 ] @
Citat: Eh? Internet ili lokalna mreža? Koja je to konekcija uopšte? I, možda je to standard za veće firme, ali za home korisnike - teško... Veruj mi ima i za home korisnike, mada je za njih nešto skuplje (ne znam tačno kako se kreću cene, raspitaću se preko mejla kod tog prijatelja pa cu vam reći ovde) dok je za pravna lica dosta jeftinije, jer su kako on kaze u početku su neki provajderi delili free(!?) net, i zbog toga su se mnogi "legalni" provajderi pobunili, pa su vlasti donele zakon da će u narednih mesec dana zatvarati te kompanije koje daju free, jer ide na štetu državi, da netupim dalje, uglavnom posle toga su bili abdnormalno prekupi, pa su opet smanjivali cene itd itd... To je internet, nije lokalna mreža.... Veruj mi u današnje vreme za žuće to je normalno, nebi verovao kako taj svet funkcioniše i kako im piči tehnologija, da se zaprepastiš....i tek kada se vratiš uporedjuješ našu "tehnologiju" (koju maltene deca u osnovnim školama u Kini znaju napamet) i njihovu van zemaljsku tehnologiju.... Nego ajde baš smo skrenuli totalno sa teme, ja se izvinjavam, poneo me utisak hehehe ![]() Nego recite mi gde se nalazi predstavništvo SBB-a? Da odem da im lično tražim da mi uvedu net, jer ovako preko telefona može da se javi i moja baba pa da mi pordaje priča u vezi net-a... POZDRAV SVIMA ![]() [ SaturdayNightFihrer @ 08.11.2005. 22:14 ] @
Ma to su ološi neopevani. Godinu dana su me zavlačili da bi mi danas rekli kako šatro ne dolaze da ugradjuju jednom korisniku. Pa šta da radim kad kod mene ima samo 9 stanova u ulazu. Njihov je zadatak da se raspitaju ko hoće a ko neće. Instalacija ide preko postojećeg kabla, zar ne? Al nema veze, ćeraćemo se mi još!
Na adsl ne mogu, dvojnik sam, a bojim se da nemam domet za wireless. Al će zato da mi plate ove fukare iz sbb-a! [ Mr One @ 11.11.2005. 11:26 ] @
@SaturdayNightFihrer
Moram da kažem da ovo što si napisao nije istina, nisu takva pravila u SBB-u, neko te je mnogo slagao. Čini mi se da ti je problem sada rešen tako da si to mogao i da napišeš ovde. [ aleksandaraleksandar @ 11.11.2005. 13:15 ] @
nema tu nikakvog misljenja.
cista nuzda. [ hodac @ 19.11.2005. 00:38 ] @
Po prilicno su ne ozbiljni .Trebalo im je mesec dana dana da dodju da izmere signla. Tada su mi rekli da ce za 2 dana doci neko da me prikljuci i naravno nije , pa sam otishao i potpisao aneks, koji mi garantuje da che mi valjda za 20 dana uvesti, a nezvanicno za 10 .
[ gstepa @ 01.12.2005. 23:13 ] @
bezi dalje od njih!!!2 godine sam kod njih i zadnjih 2-3 meseca su se prok.....li i ne jebu te pet para.nista ne valjaju.ja prelazim na adsl verat!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|