[ Brdja @ 01.08.2004. 16:54 ] @
| Instalirah danas Slackware 10. Sve lepo radi, osim jedne "sitnice". U Xima pointer ne reaguje na pomeranja miša po stolu 
Ne znam šta može da ne valja. Možda je naveden pogrešan device u /etc/X11/xorg.conf. Ali stoji /dev/mouse, a to sasvim lepo radi ovde u SuSEu. Da napomenem da X11 koji dolazi sa Slackom 10 nema xf86config aplikaciju. Samo sam opičio jedan $ startx i stvar je proradila [unlike u starijim Slackwareovima].
I umalo da zaboravim Miš je M$ IntelliMouse Explorer 3.0A USB. |
[ VRider @ 01.08.2004. 20:05 ] @
xorgconfig je tvoj prijatelj...
[ Brdja @ 01.08.2004. 22:06 ] @
Kada sam video ovaj tvoj odgovor i probao # xorgconfig, bejah srećan. Ali, on me je još više unesrećio

Izgleda da je pomerio refreshove, pa me sad i to brine. A miš i dalje stoji

[ VRider @ 01.08.2004. 23:02 ] @
Osvezavanja sredi editovanjem fajla, ili ponovnim pokretanjem programa xorgconfig (ogovarajuce vrednosti za osvezavanje mozes naci u uputstvu za monitor).
Za problem sa misem ces morati da sacekas odgovor nekog ko ima isustva sa USB misevima pod linuxom. Mogu samo da ti kazem da pogledas na sta pokazuje /dev/mouse, da proveris da li sistem uopste vidi sta na USB portu (lsusb)... Mogu da ti pomognem da zajedno dodjemo do resenja, a ovako iz topa od mene odgovora (nazalost) biti nece.
[ axez @ 02.08.2004. 08:40 ] @
Za pacova koristi
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
[ Brdja @ 02.08.2004. 11:22 ] @
Baš sam to hteo da javim

Stavio sam /dev/input/mice i sad šljaka. I refresh sam podesio ručno.
[edit]Posle opomene moderatora, obrisao sam deo koji se ne tiče teme poruke[/edit]
[
Ovu poruku je menjao Brdja dana 02.08.2004. u 19:02 GMT]
[ VRider @ 02.08.2004. 14:41 ] @
Citat:
...PPPD nije came up...
Ne znam sta ovo znaci, ali u svakom slucaju, neka tvoja potraga pocne u forumu Linux::Mreze i modemi. Ova tema nek' ostane takva kakva treba - upotrebljiva i drugima.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.