[ vladakru @ 01.08.2004. 20:29 ] @
imam skystar1 pa me zanima mogu li nju da iskoristim da bih primao signal wireless mreze???
moze li ona da zavrsi bilo kakav posao sto se tice wireless-a??? ili ne igra bas nikakvu ulogu u tome posto je komp prepoznaje kao Network Adapter.
hvala...
[ djricky @ 01.08.2004. 21:13 ] @
"nista se ne brini prijo, ja cu od toga da ti napravim pumpu za vodu!"

odgovor na pitanje glasi: veoma sam siguran da je to skoro potpuno nemoguce...

[ Gojko Vujovic @ 01.08.2004. 21:35 ] @
Ne bih rekao da je to moguće bez nekih krupnijih prepravki na hardveru ili makar drajverima, a to je sve daleko skuplje od 30E koliko košta pci wifi kartica danas.
[ roli @ 01.08.2004. 23:08 ] @
@vladakru...ne da ne moze vec je nemoguce!!!
A ako ti je Sky 1 viska....i ako ne znas sta ces sa njom....javi.. Ustvari...kazi cifru!!!

Pozdrav!!!
/mrdja
[ vladakru @ 02.08.2004. 00:41 ] @
haha, nema te cene...
ja sam mislio da je kartica mnogo skuplja od 30e
a sta mi tu uopste sve treba?
[ roli @ 02.08.2004. 01:18 ] @
Hm!!!Pa nije bas da nema cijene al.... !!! Moze se pronac' i za 100 evra!!A isti posao ti odradjuje i Sky 2,tako da je to nekad bila hit kartica!! Za wireless ti treba pci wireless kartica i antena neka.Ako imas blizu postavljen AP ,onda antenu i sam mozes napravit',bikvad,kantenu i sl.Ako si na losem mjestu i nemas opticku vidljivost sa AP ,sa recimo prozora u blizini kompjutera... e onda ti treba....para!!! ! Treba ti negdje na krovu sa kojeg vidis AP ,antena i AP sa kojim se ti kacis pa onda ga povezes sa racunarom sa mreznim kablom.Napajanje AP ti je poseban problem! Ako ti je tvoj AP daaaaaleeeko od racunara onda je najbolja varijanta POE,ili da sam pravis napajanje,a napon ti pada vise sto ti je duzi kabel!! Nemoj pokusavati da izvuces na krov 220 V pa da ustekas na krovu ispravljac od AP, a usput pravis rostilj na elektricnom rostilju da se neko ne bi preselio u...vjecna lovista!!

Pozdrav!!!
[ vladakru @ 02.08.2004. 11:40 ] @
ok , znaci treba mi wireless kartica, mrezna kartica, antena
[ nuno @ 05.08.2004. 18:44 ] @
zasigurno je tako
[ roli @ 06.08.2004. 07:21 ] @
Pozeljna je i opticka vidljivost!!
/pozdrav
[ Vreljanski Milan @ 08.08.2004. 22:49 ] @
u sustini sve moze, samo je pitanje koliko para ti imas na raspolaganju... moralo bi da se prepravi dosta toga u samom device logic layer-u kako bi kartica uopste mogla da sluzi svrsi povezivanja na ap, sto se tice frekvencije na kojoj bi mogla da radi, cenim da se i to moze izmeniti, ali nemam pojma kako...

malo sam neozbiljan, nego kad smo kod skystar-a, i 10Ghz frekvencije, Ima neka munja na 10 giga i po prici trebalo bi da daje 100 mbita full duplex-a. Ocekujem to budzenje na testu u toku meseca, pa se nadam da cu vas prijatno obradovati rezultatima.

Ono sto me zanima je koliki uticaj bi imali vremenski uslovi kod te frekvencije? kisa sneg i to?

[ Agron Shujaku @ 16.08.2004. 20:23 ] @
Ko moze da mi nade Skystar 1 karticu??
Ima li negde da se kupi to?

Agron

[ hekler @ 21.08.2004. 02:57 ] @
pa posto vec imas SkyStar njega mozes da iskoristis za DOWN-link a wifi 802.11b karticu za UP-link. Ako si u Beogradu onda ces mozda moci sa Veratom da se pogodis samo za up-link preko njihovog AP-a.Pod uslovom da kupis neku WiFi karticu od 30-ak Eu i odgovarajucu antenicu.
[ circulation @ 21.11.2006. 13:07 ] @
upravo tako...