[ Cyrix @ 03.08.2004. 00:40 ] @
instaliram sve po propisu i kada treba da se startuje x onda mi prijavi da ima neki error sa startovanjem x servera. ovo se desava od samog pocetka jer sam danas prvi put stavio ovaj lin i po prvom startovanju problemi inace mogu da radim u konzoli normalo. pokusavao sam da instaliram od pocetka i stavio sve po defaultu ali isto se dogadja.
[ Stator @ 03.08.2004. 09:28 ] @
Imao sam isti problem.
Predpostavljam da imas LCD monitor (jer se to kod njega najcesce javlja)
Linux ti nije lepo prepoznao monitor i dodelio mu je neke karakteristike koje on ne moze da izgura.

Pregazi instalaciju i na mestu kada tebas da postavis graficku i monitor (da izaberes) rucno ukucaj vertikalno i horizontalno osvezenje i radi ce.
[ Man-Wolf @ 03.08.2004. 10:19 ] @
I ja sam takodje imao ovaj problem ali ne zbog LCD monitora ( uostalom nemam ga ) nego zato sto pred kraj instalacije, on ti pokaze konfiguraciju koju je on sam odredio. Meni naravno nije odgovarala jer mi je mi pola stvari nije dobro podesio. E sad, tamo ima nesto u vezi Graficke ili sta ja znam uglavnom pise da podesis rezoluciju i ..... Pri prvoj instalaciju mi je to ostalo nepodeseno greskom i X server nije hteo da se ukljuci. Ponovo sam instalirao i uocio to i podesio rezoluciju. Sada mi normalno radi.
[ vladab @ 03.08.2004. 15:50 ] @
Nemoj da pregazis instalaciju, nego ukucaj osvezavanje i XF86config-u.:O)
[ Lazarevac @ 03.08.2004. 16:20 ] @
I ja sam imao isti problem
http://www.elitesecurity.org/tema/57281

ali posto nisam uspeo da ga resim digao sam ruke od linuxa nazalost....