[ SBSL @ 09.08.2004. 01:02 ] @
| Gde to da podesim, mislim da trebam negde u BIOS-u ali nisam siguran...
Imam A4tech-ov mis koji svetli (opticki je i providan) mislim da znate koji model je u pitanju, mozda ga cak i neko poseduje.. e sad hocu da mi svetli i kada je komp. ugasen...
imam AWARD-ov bios (ploca A7v8x)...
PoZdRaV 
p.s Znam da ovo moze da se izvede jer mi se to i dogodilo prilikom spajanja misa na drugi komo ! verovatno je na njemu vec bilo podeseno...
|
[ bOkIcA @ 09.08.2004. 01:06 ] @
Uglavnom svi traze obrnuto, tj. da se svetlo na mishu utrne zajedno sa racunarom.
Ja mislim da je kriva ploca i da bi mozda mogao da se zamenis sa nekim ko ima obrnut problem.
;-)
[ SBSL @ 09.08.2004. 01:41 ] @
Pa 99% ima negde da se podesi.. aj ko zna neka kaze...
Citat:
Uglavnom svi traze obrnuto, tj. da se svetlo na mishu utrne zajedno sa racunarom.
Jbg, sta da se radi, meni je lepse kad mis NON-STOP gori...
PoZdRaV

[ alex303 @ 15.08.2004. 02:34 ] @
Ako je miš USB onda neće moći bez USB to PS2 konvertora.
Samo PS2 miševi svetle kada je sistem ugašen.
[ Safet Beriša @ 15.08.2004. 03:20 ] @
Moj ne svetli (niti bih želeo da svetli, niti mislim da bi bilo normalno da svetli) a prikačen je na PS/2 tako da to nije neka pravilnost.
[ alex303 @ 15.08.2004. 14:38 ] @
Naravno da ne svetli. Sve to takođe zavisi i od ploče. To jest BIOS-a. Kod mene u biosu postoji opcija Wake on PS2 mouse move. I naravno i zagradi piše da ovo radi samo sa PS2 miševima. Šta mislite kako bi optički PS2 miš mogao da probudi sistem a da ne svetli. :)
[ iinmii @ 16.08.2004. 01:57 ] @
Pogledaj u uputstvu za ploču, pored konektora za miša i tastaturu imaš jumper "KBPWR1" prebaci ga na položaj 2-3 i to bi trebalo da ti reši problem...
[ kUdtiHaEX @ 16.08.2004. 09:03 ] @
Da je normalno da svetli, proizvodjac bi ostavio mogucnost izbora :)
I posto ti engleski tako dobro ide, nemoj da ga koristis. Inace se mish na engleskom pise mouse ;-)
[ Billy_boy @ 18.08.2004. 13:38 ] @
Ja na svojoj ploci imam jumper kojim odabires mogucnost paljenja kompa pritiskom na bilo koju tipku na tipkovnici. Taj jumper ukljucuje napajanje PS/2 prikljucaka cim je napajanje ukopcano na mrezu. Dok mi je taj jumper ukljucen u biosu mogu ukljuciti paljenje kompa pritiskom na bilo koju tipku, a mis stalno svijetli, a kad je iskljucen mis se ugasi, a paljenje na bilo koju tipku ne radi.
[ kUdtiHaEX @ 18.08.2004. 14:34 ] @
To "svetlo" nije svetlo uopste...
Kao sto sijalica ima radni vek od toliko i toliko chasova, tako i taj mish ima neki vek trajanja... E vidite, to "svetlo" je u stvari jedna LE dioda koja prestavlja centralni deo optickog misha. Laicki receno, da ne objasnjavam sve do detalja, od ugla pod kojim svetlost pada na podlogu i same rezolucije misha zavisi i preciznost... sto ne znaci da veca rezolucija znaci i vecu preciznost (primer je dao MS sa svojim sjajnim IntelliExplorer 3 misevima, a jednog primerka sam i ja ponosni vlasnik). Cemu ovo teoretisanje? Edukacije radi. A i sa druge strane da pokusam objasniti da to ne treba stalno da "radi" ili "gori", kako obicno ljudi kazu.
Svejedno, noviji mishevi, kao i ovaj moj, imaju standby funkciju (opet se pitajte zasto) i mish ne "svetli" stalno, sve dok ga ne pomerite...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.