[ Goran Rakić @ 18.02.2002. 14:18 ] @
Ovako, zivim u Smederevskoj Palanci i zanima me koje mogucnosti imam za brzi internet. DSL i ISDN nemogu. Kakav je satelitski net? da li ima neki sa dvosmernoom vezom? |
[ Goran Rakić @ 18.02.2002. 14:18 ] @
[ UroS @ 18.02.2002. 21:53 ] @
satelitski net je dobar samo za download velikih fajlova to je mnogo njih reklo.... inace za surf uopste nije dobar... a kamoli ako mislis da igras igre preko neta...
a i stalno pada ne radi svaki cas se nesto cima i slicno... a za dvosmerni ne znam... bile su neke price da ce to da bude al nista od toga izgleda nije bilo [ Ni ten ichi ryu @ 20.02.2002. 04:00 ] @
kako to zamislja neko dvosmerni satelitski net?
kako uopste da igras igre preko satelita ako nisi istovremeno na dial-up-u? [ B o j a n @ 20.02.2002. 08:10 ] @
Trut, lepo, imas transiver, i risiver L;)
Samo o igranju nemoj ni da pomisljas, jedino ako ne igras sah L;) [ Goran Rakić @ 24.02.2002. 15:15 ] @
ma nisam ni mislio na igranje...
konkretno me zanima da podignem mali servercic... (WWW, FTP) i da imam brzi net... znaci ispada nemogu nista... jel tako? [ Borko Savic @ 26.02.2002. 09:00 ] @
da bi dobio dozvolu za satelitski odasiljac treba valjda da placas 1.000.000 din godisnje nasoj dragoj drzavi tako da... :)
[ azrael @ 26.02.2002. 09:28 ] @
Citat: Go! X: ma nisam ni mislio na igranje... konkretno me zanima da podignem mali servercic... (WWW, FTP) i da imam brzi net... znaci ispada nemogu nista... jel tako? Tesko da je isplativo resenje sa satelitom... Vrhunska oprema za dvosmernu satelitsku komunikaciju kosta jako mnogo + ti treba dozvola Saveznog Ministarstva za telekomunikacije da bi mogao da koristis predajnik. I posle toga ostaje problem kasnjenja od minimum 600 ms (nastaje usled prirode satelitske veze) koje se povecava u slucaju losih meteoroloskih uslova isl. Tako nesto ima Informatika (tojest InfoSky) na kom sam radio tako da je to onako iskustvo iz prve ruke :) Kako to mislis da ne mozes da koristis DSL? Za njega ti treba obicna bakarna parica koju imas ako imas telefon. Kupis modem koji kosta oko 800 dem (koliko i obicna jednosmerna satelitska kartica sa instalacijom) i Verat u Palanci ti pusti DSL za 100 dem mesecno. To ti je najbolja i najjeftinija varijanta - dobices jednu javnu fixnu IP adresu i neogranicen saobracaj. [ Goran Rakić @ 12.04.2002. 17:23 ] @
da i uptime bude 70%, a protok bude sporiji od modema...
jedan moj drug ima DSL kod Verat-a i uopste nije zadovoljan... sada ceka novu centralu pa da se kaci na PTT DSL [ anon676 @ 12.04.2002. 17:52 ] @
jeste li vi ljudi normalni, znate li vi koliko je dvosmerni satelitski link ka astri?!?!?
1$/1mb :) pa se ti igraj.... [ UroS @ 12.04.2002. 20:44 ] @
Citat: Go! X: sada ceka novu centralu pa da se kaci na PTT DSL pa otkud zna da je pttov dsl dobar ? [ Goran Rakić @ 12.04.2002. 22:15 ] @
Kako ja imam informacije, a pitacu i njega, PTT je u Smederevu otkacio Verat sa nekih 20MB/s tako da to sada ostaje PTT-u. Zato je i Verat sto se tice DSL-a prsao (imaju i 1GB tranfera ogranicenje sada za paket od 50€), a i dial up im je slabiji. Kako mi je on rekao, kada dođe ovaj novi blok u Smederevo PTT ce jos malo da prosiri kapacitet i bice dobar. Ostalo ne znam.
Drugo sto znam, jeste da Eunet treba da zakupi jedan blok u Smederevskoj Palanci, pa ce oteti Verat-u taj jedan blok koji Verat inace neplaca ali je neko naredio da je to Verat-ovo. Koliko ja znam (ponovo se ograđujem) Verat je imao jedan, a GenderGosa (drugi provajder u SP) drugi blok. Onda je GG propao, a Verat je u usmenom dogovoru na koriscenje dobio i drugi blok linija. Sada su ljudi iz SD Eunet-a trazili da otvore cvoriste u Palanci. Nakon ovog 34mb/s linka mozda ce i njihov DSL biti lep, jedino ce oni biti skupi sigurno. [ UroS @ 12.04.2002. 22:41 ] @
a nisam skontao jel taj tvoj drug ima dsl na veratu u smederevu ili sta ?
[ Goran Rakić @ 12.04.2002. 23:39 ] @
moj drug ima DSL na verat-u u Palanci... a ceka da se nesto izdesava sa problemom u mom proslom post-u (tj da dođe ptt ili eunet sa dsl-om) pa da pređe kod njih...
[ Reljam @ 16.04.2002. 11:15 ] @
Citat: Trut: kako to zamislja neko dvosmerni satelitski net? kako uopste da igras igre preko satelita ako nisi istovremeno na dial-up-u? Evo linka za dvosmerni satelit (u USA): $59/mesecno: http://www.direcpc.com/index2.html [ Ccolic @ 19.05.2002. 16:43 ] @
Da li je neko bio na sajmu tehnike u bgd-u - juce je zavrsen.
Bio je izlozen up-down satelitski link [ nedja95 @ 25.04.2006. 12:22 ] @
Ja sam uplatio bezicni NET i potpuno sam zadovoljan.
Oprema je kostala 120eura i za 128 Kb/s mesecno kosta 1200 din. [ crews_adder @ 25.04.2006. 15:59 ] @
Mislim da je ovo rekord...
Secate se da sam (i to ne samo ja) predlagao zakljucavanje tema posto prodje odredjeni vremenski period od datuma poslednjeg posta? [ djricky @ 26.04.2006. 18:29 ] @
hmm... definitivno
![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|