[ zlaajaa @ 10.08.2004. 12:33 ] @
| Pozdrav svima, uzeo sam po prvi put da kompajliram kernel i kao ispomoc sam koristio Kernel-HOWTO sa www.tldp.org/HOWTO/Kernel-HOWTO.html
kernel koji sam preuzeo sa neta je 2.4.27 verzija. kad sam sve odradio (nije bilo prijavljivanja greske) i rebutovao komp u grub-u sam isao da se ulogujem na novu verziju kernela... kad sam se ulogovao.. u vrhu monitora je stajala verzija kernela i ispod login: tu je bio prvi problem.. nisam mogao nikako da se ulogujem, sta god da napisem kao login name.. dobijem poruku login incorect (cak i kao root)
nakon toga sam opet restartovao racunar i pokusao da udjem sa originalnom verzijom kernela ali sam potpuno izgubio graficko okruzenje (dakle konzola) i sad ne znam kako to da povratim...svaka pomoc bi mi dobro dosla!!!
u pitanju je mandrake 9.1 na PIII masini
pozdrav jos jednom!!! |
[ optix @ 10.08.2004. 13:41 ] @
Nisam siguran da li sam najbolje razumeo, ali ako ti sistem sada normalo radi, tj. mozes da se ulogujes, samo promeni run level da bi ti se automatski ucitavao x-server (graficko okruzenje).
To menjas u fajlu /etc/inittab negde na pocetku tog fajla imas ispisane runlevel-e po brojevima, treba da pronadjes onaj koji pokrece x server (kod mene je to broj 4, ali ja imam slackware, kod tebe je mozda nesto drugo!) i taj broj upises u liniju koja ovako izgleda id:4:initdefault. Kazem opet zamenis 4 u onaj broj koji tebi pokrece x server, pazi samo da ga ne stavis na neku shutdown skriptu (0 ili 6) jer ce ti se sistem onda automatski resetovati.
Iz konzole mozes da pokrenes x-server komandom xstart.
Takodje mozes "nazivo" da promenis runlevel komandom telinit broj (npr. teliinit 4)
Pozdrav.
[ zlaajaa @ 10.08.2004. 14:37 ] @
pazi sad....
kod mene u /etc/inittab-u stoji sledece id:5:initdefault (pri cemu je 5 oznacava X11),dakle to je u redu, dalje... pokusavao sam i sa startx, monitor se iskjuci na par sekundi pa onda dobijem sledecu poruku:
XFree86 version 4.3.0 ......
pa nakon nekoliko redova sledi ovo:
fatal server error:
could not open default font 'fixed'
pa onda opet malo nize:
XIO:fatal server error 104 (connection reset by peer)on X server ":0.0"
after 0 requests (0known processed) with 0 events remaining
i tu je kraj poruke
poz!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.