[ ctrlS @ 13.08.2004. 12:32 ] @
Pri pokusaju da defragmentisem :C, na 10% se ukopa- prikazuje ko da radi, a celo prepodne stoji na 10%. Sta se desava, sta da uradim da defragmentisem :C? Windows 98. |
[ ctrlS @ 13.08.2004. 12:32 ] @
[ Miroslav Cvejić @ 13.08.2004. 22:12 ] @
Koji OS je u pitanju?
Ako se zakuca na 10°(ili bilo kom procentu) i ne mrda biće da se pojavio neki loš sektor. Odradi scandisk (surface skan) pa onda probaj opet. Ili instaliraj Diskeeper pa namesti da se hard defragmentiše pri dizanju OSa (onda će lepo presložiti fajlove pre nego ih OS zaključa). [ Binary Mind @ 13.08.2004. 23:08 ] @
Mozda ti je hard jednostavno prepun da bi se defragmentisao pa Windows pobenavi pri defrag-u.
[ Zevs85 @ 14.08.2004. 01:06 ] @
Probaj prvo malo da rascistis hard, ukljuci disk clean up...
[ Nabukodonosor @ 18.08.2004. 00:46 ] @
Nije to resenje. Windows 98 jednostavno ne trpi da bilo sta radi u pozadini dok on defragmentira disk. Verovatno ti to i pise kada prekine na 10%. Iskljuci screensaver i sve sto ti radi u pozadini (antivirus, npr.).
[ Goran Mijailovic @ 18.08.2004. 00:51 ] @
Marjan je u pravu, ali koliko se ja secam na w98 se stalno restartovala defrgm. ako je bilo nekih procesa u pozadini, a covek kaze da se ukopao...
Moj savet uzmi nortona on je to radio mnogo brze. [ Binary Mind @ 19.08.2004. 00:09 ] @
Evo sad da ja kazem nesto. Ne zelim da se prepucavam sa bilo kim ko je striji kokoska ili jaje ali sva 3 odgovora na ctrl6-ov problem su moguci nacini da se on resi. Cvejic je rekao da su pitanju bad sektori (moguce), ja sam rekao da je HDD prepun a Zeljko je odgovorio kako da se problem resi ako je HDD prepun (takodje moguce), dok je Marijan rekao da Windows 98 ne trpi background procese dok traje defrag (i to je tacno). Prema tome momci umesto da se pravimo pametni i da tvrdimo kako neko sve zna, da je bogom dan i uvek ima najbolje moguce resenje za dati problem, a da neko drugi nista ne zna i kako je shrlatan, treba da saradjujemo i da se nadogradjujemo sto znaci da je Marijan trebao da kaze umesto "Nije to resenje", "postoji i drugo resenje". Da sam pogresio ja bih lepo rekao "Svaka cast Marijane. Ja sam pogresio a ti su u pravu." ali nije tako. Obojica smo u pravu i dok ovo pisem covek tj ctrlS je verovatno vec uveliko resio svoj problem. Naravno postoji jos nacina da se problem resi a sve zavisi od toga koji je problem u pitanju.
[ Goran Mijailovic @ 19.08.2004. 00:35 ] @
Citat: i dok ovo pisem covek tj ctrlS je verovatno vec uveliko resio svoj problem. Hey BM taj covek se zove Aleksandra [ Binary Mind @ 19.08.2004. 01:19 ] @
@ Mijailo
UPS! ATA100 mu gromovoa i CD-ROM-ova! Pa upravu si covece ![]() @ Alexandra Da li je problem resen i na koji od data 3 nacina? [ Goran Mijailovic @ 19.08.2004. 02:14 ] @
@ Binarni
'bem ti nadimak, čuš Mijailo [ Binary Mind @ 19.08.2004. 05:20 ] @
Dobro kako onda da te zovem
![]() [ Goran Mijailovic @ 19.08.2004. 10:20 ] @
Binary Mind
Sto bi rekla ona narodna:" Zovi me kako hoces, samo nemoj da me razbijes" Mada je mozda najlakse koristiti copy&paste tehniku, sto ja u zadnje vreme malo slabije koristim. [ ctrlS @ 24.08.2004. 12:54 ] @
E pa momci, hvala vam na savetima, sve sam poslusala, ali problem nisam resila. Znaci- komp mi ne prijavljuje nikakvu gresku, jeste malo hard natrpan, ali nije prebukiran, ne radi mi nista u pozadini, a pri defragmentaciji za desetak minuta dodje do 10%, pa se folira da nesto dalje radi, a ustvari ne mrda. I tako po ceo dan.
Dajte neki stoti predlog. [ Goran Mijailovic @ 24.08.2004. 15:16 ] @
Citat: Goran Mijailovic: Moj savet uzmi nortona on je to radio mnogo brze. [ crews_adder @ 24.08.2004. 19:14 ] @
Uzmi Norton System Works, on ce ti resiti problem.
[ Miroslav Cvejić @ 24.08.2004. 20:21 ] @
Instaliraj Diskeeper i klikni na željeni hard (particiju) i na "Set boot-time defragmenting".
Diskeeper će defragmentirati hard pre dizanja Windowsa, čak će i swap fajl da sredi. A i on može da defragmentira dok se i upisuje na isti hard, čak može defragmentirati više hardova u isto vreme. I Diskeeper se pokazao kao bolji i brži od Nortonovog Speed Diska. 18MB je cela verzija 8. P.S. Za svaki slučaj poteraj scandisk. Pošto imaš Windows 98 bezbolnije je je to uraditi iz DOSa. Idi u safe mode command prompt only pa kucaj "scandisk c: /autofix /surface". I javi šta si uradila... [ Binary Mind @ 24.08.2004. 23:22 ] @
Hajde sad reci koliko prostora ukuno ima hard a koliko je prostora na njemu ostalo i koje vrste fajlova cuvas na njemu? Ako je hard disk skoro prebukiran i ako slucajno cuvas ogromne fajlove poput nekog filma ili jos gore vise filmova na njemu nemoj da se cudis sto se to desava. Cvejicev predlog je dobar i probaj njega prvo. Prvo uradi scandisc kako je Miroslav zarad provere hard diska. Diskeeper je odlican program za defrag i ako ti on takodje bude pucao cak i pri boot time fragmentaciji onda me poslusaj i isprazni disk. Nadam se da ima nesto cega mozes da se odreknes. Norton System Works ne instaliraj ni pod tackom razno. Ima neuporedivo boljih alternativa koje ne zauzimaju toliko resursa koliko SystemWorks uzima. Diskeeper je mnogo bolji nego Speed Disk iz System Worksa oko toga nema spora.
[ Zevs85 @ 25.08.2004. 00:26 ] @
Eee, znas sta jos mozes da probas System Mechanic 4, imas u njemu opciju kao za brzo defragmantovanje, a imas i za klasicno mozes da probas prvo to brzo (povrsno) pa tek onda detaljno, pa ako ti je jos dosadno ukljuces kao treca ono klasicno windows-ovov...
Probaj, nije lose, a i program ima jos dobrih opcija... [ Binary Mind @ 25.08.2004. 03:12 ] @
System Mechanic je nekom majka a nekom maceha. Ja ga npr. obozavam ali ga trenutno ne koristim jer imam prostije i bolje alternative. Mnogo je ljudi koji ne znaju da ga koriste uniste Windows isprobavajuci njegove funkcije. Moj moto je sto prostije to bolje. Prosecnom home useru nikad ne treba sugerisati program koji moze da ga ojadi a System Mechanic spada u te programe koji useru mogu da iskomplikuju zivot i donesu nervozu. Cak nekoliko puta su mi dolazili sa kompovima kojima je pao Windows zbog pomenutog programa u vecini slucajeva je bio koriscen ili onaj deo za ciscenje registra ili deo gde se brisu duplikatni fajlovi. System Mechanic definitivno nije za svakoga. Diskeeper je dosta bolji nego i defrag. alat u System Mechanic-u.
[ ctrlS @ 30.08.2004. 14:09 ] @
Ok, koliko sam ukapirala, ono- suma sumarum, najbolje je da instaliram Diskeeper, a da rasteretim hard?
[ Zoolok @ 30.08.2004. 23:55 ] @
Probaj da pokrenes defragmentaciju u Safe Modu, ako jos nemas Diskeepera. Inace, Diskeeper je odlican program, a od Nortona ne bih nista instalirao :)
[ Shadowed @ 04.09.2004. 15:08 ] @
Zaista, taj Disk Defragmenter uopste nevalja. I meni je (dok sam, davno, koristion Win98) radio tako sto za 1-2min. stigne do 10% a kasnije, nakon sat-dva nastavi dalje i ide polako. To je bio HDD od 1,3GB. Tako da verovatno i kod tebe radi onako kako je predvidjeno samo zbog veceg kapaciteta moras da cekas nedelju-dve :).
Jedino sto je u njemu valjalo je detaljno prikazivanje sta premesta (svi klasteri su prikazani). Svakako uzmi neki drugi program. [ Dragan_v @ 04.09.2004. 21:12 ] @
ajd sad...uz rizik da me neko ko zna bolje popljuje...
Koliko se ja secam , defragmenter od 98mice u tih prvih 10 procenata i ne radi defragmentaciju (ako tako zovemo premestanje fajlova tamo-amo po disku) nego scandisk. Onda valjda kreira listu - plan gde ce sta da premesti i tek posle 10% krene prava defragmentacija... Tako da mi se cini da je samo malo vise fragmentiran disk...ii je stvarno nesto zeznuto a scandisk to ne vidi... Norton jeste rizik, ali moze da sredi.... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|